מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה ליוד ושימוש בגלולות יסמיןלירון04/03/2013
שלום ד"ר,
יש אצלנו במשפחה אלרגיה חריפה ליוד. (לחיטוי פצעים).
אני אישית רגישה למשל,לאצות ים (כנראה כי מכילות יוד?),למשחות נגד אקנה כגון אוקסי וכו'(רגישה ברמה שמספיקה מעט משחה כדי לנפח לי את כל הפנים),וגם ללקים לציפורניים,ועוד.....
לפני שש שנים לקחתי גלולות יסמין למניעת הריון לתקופה של כמשך שנתיים ובהתחלה סבלתי מחולשה ובחילות,וחשבתי שזה אחת התופעות לוואי של הגלולה ,עשיתי בדיקות אחרי חצי שנה של שימוש והכל היה בסדר,ואז המשכתי איתה כרגיל כי לא הייתה ברירה,עד שבסוף עברו התחושות הלא נעימות.
מאז,ניסיתי לחזור ליסמין כמה פעמים ,אבל כל פעם אחרי חודשיים בערך אני מרימה ידיים בגלל בחילות והרגשה כללית לא טובה.
עכשיו אני מנסה לחזור בפעם הרביעית ,ויש לי בחילות וחולשה כזאת כמו שקורה לי כשאכלתי אצות למשל,או כשהייתי משתמשת בלקים ואחרי כמה ימים שהעיניים והשפתיים היו מתנפחות,אז כבר נהיו בחילות וסחרחורות (עד שגילינו שזה משימוש בלק כמובן). ,אז חשבתי אולי יש יוד בגלולות,הסתכלתי בעלון לצרכן של יסמין,וראיתי איזשהו מרכיב povidone 25000 ומסתבר שצדקתי.
(אגב,אין לי אדמומיות או גירוי כלשהו על העור כתוצאה מהגלולות).
השאלה שלי...
האם זה אכן חומר כמו יוד לחיטוי שמעורר אצלנו אלרגיה?
ואם כן,האם כמות מזערית כזאת באמת יכולה לעורר אלרגיה,(כי אם כן,איך לקחתי אותן שנתיים והכל היה יחסית בסדר? אולי לפני שש שנים הרכיבים היו שונים ולא היה יוד?)
או שהבחילה באמת יכולה להיות מתקופת הסתגלות לגלולה וזהו?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ליוד ושימוש בגלולות יסמין - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי09/03/2013שלום רב, קשה לאבחן אלרגיה ליוד, אין לזה טסט. בדר״כ מדובר בסוג של רגישות.
תנסי להחליף יסמין לגלולה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)