מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לתינוק?שואלת13/03/2008
שלום רב.
התינוק שלי בן 5.5 חודשים, יונק בלבד. בין החודש הראשון לחודש השלישי לחייו היה לו מעט דם בצואה. גסטרואנטרולוג אמר לי להפסיק לאכול את כל האלרגנים (מוצרי חלב וסויה, שקדים ואגוזים, ביצים ושומשום) ובאמת תוך יומיים-שלושה הדם חלף(אבל הוא גם הגיע לגיל 3 חודשים ויכול להיות שמערכת העיכול הבשילה...). מאז ניסיתי להחזיר לאט לאט את האלרגנים, ותודה לאל הדם לא חזר. אבל - יש תופעה של פליטות שמפריעה לעלייה תקינה במשקל. הוא תמיד פלט, כי יש לו ריפלוקס, שאובחן גם קודם. הוא פלט גם כשלא אכלתי את האלרגנים, אבל לאחרונה יש החמרה. לרופאה נראה כאילו יש מתאם בין ההחמרה בפליטות לכך שחזרתי לאכול, וטוענת שריפלוקס אמור להשתפר ולא להחמיר . לדעתי זה לא מדויק, אבל אני כמובן חוששת להזיק לילד. רופאת ילדים שהיא גם אלרגולוגית אמרה לי לאכול הכול, כל עוד כמובן אין דם, כי לדעתה אין קשר. אבל - גסטרואנטרולוג נוסף חושב שכן יש קשר. אני כבר במבוי סתום כי כשאני אוכלת פחות יש גם ירידה בחלב. מה דעתך? אלרגיה יכולה להתבטא בפליטות בלבד? האם זה באמת מצדיק להפסיק לאכול את האלרגנים או לעבור לפורמולה? אשמח לתשובתך המהירה, ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות שמפריעה לעלייה תקינה במשקל
ד``ר ולרי טפליצקי15/03/2008שאלת המפתח היא האם פליטות מפריעות לעלייה תקינה במשקל וחיים תקינים של תינוק?
במקרה וכן יש לבצע בירור אלרגי על ידי טסטים עוריים למזון תינוקות ובדיקות דם אלרגיות.
במקרה ולא להמשיך תזונה רגילה.
בכל מקרה יש להיזהר בהמשך במתן פורמולה חלבית וצמחית. להתחיל בכמויות קטנות מאוד כדי למנוע תגובה אלרגית קשה.
בברכה
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, והמשך
שואלת16/03/2008הקטנצ'יק מתפתח בצורה תקינה (טפו-טפו) ולא נראה שהפליטות מפריעות לו. לגבי העלייה במשקל - היא נעצרה קצת, ולכן אני דואגת (לא "שברה עקומות", אבל ירד מאחוזון 10-25 לאחוזון 5-10. מצד שני - זו שקילה שבועית ולכן הבנתי שלא צריך להיבהל מייד, כי לפעמים הם עושים את העלייה דווקא בשבוע שאחרי..). העניין הוא שהימנעות שלי מכל האלרגנים גם פוגעת, מן הסתם, בייצור החלב, וא אנחנו במעגל שקשה לשבור... השאלה היא שוב, אם פליטות בלבד יכולות להעיד על אלרגיה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבדיל מהקאות...
ד``ר ולרי טפליצקי16/03/2008קיום פליטות בלבד אחרי האוכל אצל תינוק זאת לא בעיה קשה שדורשת טיפול או בירור ולא מעידות בד"כ על אלרגיה.
להבדיל מהקאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לחדד בבקשה את ההבדל
שואלת16/03/2008בין פליטה והקאה? האם זה רק הבדל בכמות? כי הוא פולט לפעמים כמויות גדולות מאוד..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)