אלרגיה ליוד ורגישות לאצות ים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה ליוד ורגישות לאצות ים
    לירון
    28/10/2013

שלום ד"ר.
    אצלנו במשפחה אמא שלי אלרגית מאוד ליוד (כחומר מחטא) ולכן מעולם לא השתמשה בו עלינו.
    אצלי יש אלרגיה חריפה ללקים לציפורניים,למשחות נגד אקנה כמו אוקסי וכדומה,וככל הנראה גם כן ליוד שכן לא מזמן התמרחתי בבוץ קנוי בים המלח וכולי התנפחתי,אח"כ ראינו שכתוב על האריזה שמכיל יוד. (לבוץ הטבעי אינני אלרגית).
    נראה לי שאני אלרגית גם לאצות שכן בפעם הראשונה שאכלתי סושי בכמות גדולה כמעט ואישפזו אותי מרוב הקאות,ומאז אני לא נוגעת בזה. (בפעמים שאכלתי רול אחד גם כן הקאתי אחרי כמה שעות אך לא קישרתי לסושי...),אצל אמא שלי לעומת זאת-זה לא קורה,והיא אלרגית ליוד. וגם אצל הקוסמטיקאית פעם אחת מרחה לי מסכה שמכילה אצות וכל הפנים התנפחו ושרפו לי תוך דקות כמו עגבניה,רק לורטדין שלקחתי מהר עזר להוריד את הנפיחות אחרי כמה שעות.
    רציתי לשאול,האם התגובה שלי לאצות יכולה להיות קשורה ליוד שהן מכילות? ואם כן קשור ליוד-מאיזה מאכלים עליי להמנע? מלח מועשר ביוד למשל יכול לעורר תגובה כמו האצות? (אני אוכלת דגים,והכל בסדר,ואפילו ראית במקרה שבגבינה מסויימת יש מיצוי אצת אגר אך אין תגובה אלרגית כשאני אוכלת אותה אז אני לא מבינה...). תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלרגיה ליוד ורגישות לאצות ים - תגובה

ד``ר בן רנר
    30/10/2013

כל דבר צריך להיבדק לגופו. ברור שאת רגישה לאצות ולעוד מספר חומרים ויש לבדוק אחד אחד ולהסיק מסקנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו