אלרגית לבוטנים דרגה +4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגית לבוטנים דרגה +4
    ד``ר בן רנר
    28/06/2014

אני אימא לילדה בת שנתיים וחצי- היא אלרגית לבוטנים.דרגה +4, אני מכירה ומתמודדת עם אלרגיה בכלל זו לראשונה. אני בודקת בכל מקום מצרכים בוטנים להימנע, אני מודיעה לכל מקום שהיא אלרגית ואני מסתובבת עם מזרק אך בכל זאת אני פרנואידית. אני מלאה בחששות ממה שיכול להיות בגלל שהיא אלרגית ברמה קשה. אני לא יודעת אם אקבל מענה אך אשמח לרסיסי מידע: 1. בהמון מצרכים במרכיבים אלרגניים רשומים עלולים להכיל עקבות של בוטנים. אני נמנעת מכל מאכלים המציינים זאת אך במקומות שונים לא מקפידים על זה. מה הסכנה הכרוכה בכך? יש הוכחות או מידע על זה? 2. אמש לראשונה שכחתי לקחת איתי מזרק וכך מנעתי מבתי כל אוכל שהוא במסעדה (לא אכלתי גם איתה וקנינו משהו אחר) רק בגלל שהייתה מנה אחת במטבח המכילה בוטנים. במסעדה כמובן לא הסכימו להתחייב שאין שימוש בבוטנים במנות אחרות. החשש שלי נבע מקריאת מידע רפואי שהאלרגיה יכולה להיות גם לחלקיקי בוטנים המסתובבים במטבח. זה קיצוני? דעתך? 3. התגובה לאלרגיה זו בראש ובראשונה מיד כפריחה או שלא בהכרח ויכול להיות ישר לחנק? 4. נאמר כי מצאו חיסון נגד אלרגיה לבוטנים סופסוף באמריקה אך עדיין לא לקהל הרחב. יש שינוי במידע? 5. ילדים המסתובבים עם במבה ונוגעים בבתי אחכ, יש סכנה לכך? 6. האם דרגת האלרגיה יכולה להשתנות אי פעם? סליחה על ההצפה ותודות!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגית לבוטנים דרגה +4

הוספת תגובה

• אלרגיה לבוטנים - תגובה

ד``ר בן רנר
    29/06/2014

לא צריך להיכנס להסטריה.מציינים "עלול להכיל .." כדי להמלט מאחריות אך אם אין בחומר בוטנים אז אין. אפשר לאכול בשקט במסעדה אך לא לאכול עוגות או שוקולד או קינוחים שידוע שחלק מהם עלול להכיל בוטנים.בוטנים הם לא חלק מרכזי בשום מטבח להוציא תאילנדי כל שמרק פולקה חומוס טחינה וסטטיק ופיצה לא יכילו בוטנים .נכון שאי אפשר לצפות את התגובה אך היא מתעצמת עם הגיל ובגיל צעיר כזה התגובות בד"כ יותר חלשות .חיסון עדיין אין ורק בגיל חמש אפשר להתחיל לחסן דרך הפה. עם התפתחות הנושא ייתכן ויחסנו ילדים צעירים יותר.אציע לך לפנות לד"ר יעל לוי בבית חולים שניידר או לפרופ' דלאל מוולפסון לשאול את דעתם..אישית אנני מחסן צעירים מגיל חמש. את מצויידת באפיפן וזה טוב ומספיק.להיסטריה לא צריך להיכנס.אם ילד אחר אוכל במבה והרגישות של ביתך היא לא למגע אלא רק לאחר אכילה אין חשש.רק שלא תיקח "ביס" .
    ניתן לקבל גם אינפורמציה בבי"ח אסף הרופא בו מתבצעים בעיקר חיסונים לחלב פרה.כל זה רק מגיל חמש.התקשרי למרפאה האלרגית שם או גלשי באינטרנט באתר שלהם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו