גרד בקרקפת - קשור לאלרגיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרד בקרקפת - קשור לאלרגיה?
    אלי
    01/09/2014

היי,
    ראשית אציין שאני סובל מאלרגיה לאבק שבאה לידי ביטוי בעיקר במקומות סגורים ולא מאווררים שמכילים רהיטים, שטיחים ומצעים מאובקים.
    הדבר גורם לי להתעטשות רבה, נזלת, גרד באף ובעיניים (רק כשמגיע בצורה חמורה).
    כמו כן, לאורך שנים אני סובל מגרד בקרקפת.
    אין לי קשקשים (או לפחות לא יותר מידי...), ושמתי לב שהגרד מגיע בעיקר כאשר אני נמצא באיזור מאובק (השיער מרגיש לי מאובק). סירוק השיער בעזרת מסרק דק המוציא את האבק מהשיער מקל על הגרד בקרקפת (אם כי לזמן מוגבל).

אני מעוניין לדעת האם ידוע לכם על קשר בין אלרגיה לאבק וגרד בקרקפת.
    וכמובן - מה ניתן לעשות כדי להקל על התופעה.

תודה רבה,
    אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרד בקרקפת - קשור לאלרגיה?

הוספת תגובה

• היי, אשמח לתשובה בנושא, תודה

אלי
    02/09/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד בקרקפת - קשור לאלרגיה? - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    03/09/2014

שלום רב,
    גרד בקרקפת יכול להיום קשור לאלרגיה לאבק אבל גם לסיבות נוספות למשל פטרת ומחלות עור אחרות.
    כדאי לפנות לרופא אלרגולוג או עור או רופא משפחה לאבחון וטיפול. ישנו שמפו שמטפל בפטרת ונמכר עם מרשם ויש טיפות לקרקפת שמטפלות בתופעות אלרגיות. לפעמים צריך גם וגם בגלל הקושי להבדיל בין שתי הסיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו