אלרגיה ורגישות רב מערכתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה ורגישות רב מערכתית
    חנה
    21/12/2014

שלום,
    אני סובלת קשות מתגובות אלרגיות ורגישויות רב מערכתיות רבות, מסוגים שונים, הן למאכלים והן לחומרים סביבתיים.
    בבדיקות אלרגיה בודקים חומרים מסוימים ואין הם מקיפים. לפני מספר שנים נבדקתי (ע"י אלרגולוג שעבד אז עם קו"ח) ב- Patch test מסוג TRUE TEST ונמצאתי אלרגית לרשימת החומרים הבאים: כרום ומלחי כרום, שרף אפוקסי, קובלט, שרף בוטילפנול פורמלדהיד, תערובת "קארבה", תערובת גומי שחור, פארהפנילן דיאמין P.P.D
    לאחרונה נבדקתי שוב ב- Patch test (ע"י אלרגולוג אחר שעובד כיום עם קו"ח.) שלא התייחס לתוצאות הבדיקה שהראיתי לו ב- TRUE TEST ואמר שהוא לא משתמש ב- TRUE TEST.
    בבדיקה זו נמצאתי אלרגית לניקל ולכרום ומלחי כרום.
    בעבר נבדקתי בבדיקת נשיפה ונמצאתי אלרגית או רגישה ללקטוז ולסורביטול, שגם לזה לא התייחס כי אמר שזה שייך למערכת העכול.
    בקיצור הוא אמר לי שאין דרך להימנע מחשיפה לניקל וכרום שהם נמצאים גם במזון. פרות וירקות וגם בכלי אוכל צנרת ברזים וכו'
    האם יש סוגים רבים של Patch test או שיש שני סוגים בלבד שהאחד הוא TRUE TEST ואיזה מהם אמין.
    מתברר שדווקא בכלים איכותיים מצויים אחוזי ניקל וכרום. האם הניקל והכרום שיש בסירי בישול וכלי אוכל עוברים למזון.
    אשמח אם תוכלו להאיר את דרכי בנושא.
    בתודה מראש לכל תגובה ועצה.
    ובברכת חג אורים שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלרגיה - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

גשי לרופא שלך בגלל מורכבות התלונות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו

חנה
    20/01/2015

פניתי לפורום כי לא קיבלתי מענה מהרופא שלי. חשבתי שאוכל לקבל איזשהו טיפ שיעזור לי בהתנהלות ביום יום וגם לדעת מה לבקש הלאה מהאלרגולוג.
    האם זה משמעותי בכלי אוכל אם כן מה האלטרנטיבות? אני משתמשת בכלי נירוסטה, סירי בישול, סכום, טרמוס וכו' אני מבינה שהם מורכבים מניקל וכרום. האם זה עובר למזון?
    בין הבעיות, יש לי יובש קיצוני בעיניים וניסיתי תחליפי דמעות רבים שיצרו תגובה של דלקת אלרגית חריפה, לא מצאתי סוג שמועיל לי,כך גם מגבונים לחים לניקוי העיניים יצרו תגובה אלרגית.
    כל עצה קטנה או הכוונה יכולים לקדם אותי להביא לי הקלה גדולה.
    האם קיימת קבוצת תמיכה או התארגנות של אנשים עם רגישויות ואלרגיה.
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו