נפיחות בשפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות בשפה
    עידו
    24/04/2008

בוקר טוב

הבוקר כשקמתי הרגשתי כאילו השפה העליונה שלי מתרוממת מעט מעצמה, כשהסתכלתי במראה התברר כי היא התנפחה במהלך הלילה.

ממה יכולה השפה העליונה להתנפח ? (זה לא החניכיים נפוחות, אלא השפה עצמה).
    האם רק אלרגיה באה בחשבון ?
    לאחרונה יש לי לפעמים חולשות שמתלווה להן שיעול למשך מספר דקות, האם יש קשר ?
    האם ישנן מחלות שחלק מהביטוי שלהן הוא בהתנפחות השפה ?
    האם יש מקום לדאגה או בדיקה רפואית ?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בשפה

הוספת תגובה

• נפיחות בשפה

ד``ר בן רנר
    24/04/2008

מדובר בתופעה אלרגית הנקראת אנגיואדמה.הסיבה לרוב אינה ידועה אך ונובעת משחרור נוזלים מכלי הדם לרקמות תת העור באופן מקומי . בד"כ שפתיים עפעפיים ואפילו לשון ואברי מין.התופעה חולפת תוך כיום .לעיתים מופיעה במקביל גפ תפרחת בצורת כתמים במקומות שונים בגוף.לרוב התופעה שפירה ואין צורך בדאגה.גש למרפאה האלגית לברור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד דבר בבקשה

עידו
    24/04/2008

תודה על התשובה הסופר מהירה !!!

האם התופעה נורמלית ולא מסוכנת? האם זה יכול להיות ביטוי למחלות אחרות ?
    אני באמת מרגיש גם בעיניים תחושה של נפיחות (אפילו שלא רואים כלום)
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    בנוסף מבקש להתייעץ בנושא נוסף מאחר ונאמר לי כי המדובר אולי בבעיה בתחום התמחותך..

מידי פעם יש לי חולשה שמתבטאת בעיקר בחולשה בגפיים (עליונות ותחתונות) ועייפות שכוללת גם עייפות עיניים.

לרוב לאחר מספר דקות שמופיעה החולשה מופיע גם התקף שיעול חזק שנמשך עד לחצי שעה.
    כמו כן במקרים רבים מופיע גם מעין דחף להתפנות בשירותים.

לאחר תום התקף השיעול (כאמור לאחר חצי שעה עד שעה) וישיבה בשירותים (לפעמים עם יציאה ולפעמים בלעדיה), החולשה נמשכת עוד כשעה-שעתיים ועד לחצי יום עד יום שלם.

מעניין אותי לדעת:
    האם יש קשר בין כל הסממנים האלה או חלקם ?
    אילו מצבי חולי יכולים, אם בכלל, לגרום לכל התסמינים האלה. (גם מצבים נדירים).
    האם יתכן וניתן להסביר את כל התופעות הנ"ל כסימנים של מתח וחרדה בעקבות תחושת החולשה ?
    התיתכן חולשה שמקורה באלרגיה ?

איך בודקים בכלל קשר בין כל התסמינים האלה ומהו העקרי, טריגר שגורם לכל השאר ובו יש להתמקד ולבדוק סיבתו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירון

ד``ר בן רנר
    24/04/2008

לשאלתך הראשונה.זה לא נורמלי אחרת זה לא היה קורה אך זה לא מסוכן.במידה והתופעה חוזרת מבצעים ברור פנימי לשלילת מחלת רקע (שבד"כ אין)
    לגבי שאלתך השניה.אלה לא תסמינים אלרגים ובמידה וכל הבדיקות תקינות סביר שזו תופעה של מתח חרדה.קיימת תסמונת של "עייפות כרונית "אבל על זה תצטרך לשוחח עם הרופא המשפחתי שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בשפה מצד שמאל למעלה

דור
    21/05/2016

שלום,
    שלשום צץ לי התחלה של הרפס קטן ממש,קניתי זובירקס,מרחתי בסמוך לשינה לקחתי כדור שהומלץ לי ע"י רופא אף אוזן גרון(במטרה להפסיק את הליחה שיש לי) טלספט 180מ"ג...
    קמתי עם שפה עליונה בצד אחד נפוח מאוד וזה בצד של ההרפס,חשבתי אולי זה שייך להרפס ואז ראיתי את תופעות הלוואי של התרופה,
    זה היום השני שאני עם שפה נפוחה,מה עליי לעשות?יש סכנה?להפסיק את הטיפול בתרופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו