התקפי בצקות בעפעפיים העליונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי בצקות בעפעפיים העליונים
    דינה
    27/12/2016

שלום!אני בת 54.
    4 שנים אני סובלת מהתקפי בצקות בעפעפיים העליונים ,ברירית הלחיים מבפנים ובשפה התחתונה.אחרי בירור מקיף שכלל גם בדיקות דם מיוחדות של N1 שנעשו בתל-השומר,האבחנה היא אנגיודמה אידיופטית.
    לפני כשנה התחלתי לקבל אריוס 5 מ"ג פעמיים ביום וההתקפים בעפעפיים נעלמו ל-8 חודשים.ההתקפים בלחיים ושפה התחתונה מגיעים פעם בחודשיים בממוצע.כרגע אני לוקחת אריוס פעם ביום 5 מ"ג.הייתי רוצה לקבל תשובות על השאלות הבאות:
    1. האם מותר לקבל אריוס לאורך שנים רבות?
    2.האם השפעת אריוס פוחתת עם הזמן?
    3.מכיוון שמדובר באנגיודמה אידיופטית,אני לא מבינה שאין אפשרות למנוע התקף והוא עלול להגיע ולהיות באיזור הגרון.לפני שנה עברתי התקף כזה.הוא לא היה נוראי,אך אני מבינה שהוא עלול להיות קשה הרבה יותר ולסכן את חיי באופן ממשי.ואז נשאלת שאלה הגיונית:להמון מחלות נוראיות מוצאים טיפול ולמחלה שלי אין טיפול ופשוט צריך לחשוב שאולי המזל יהיה איתי וההתקף הקשה בגרון לא יגיע,כי אחרת אף אחד לא יוכל להציל אותי?פשוט נורא.מתסכל ומאכזב.
    אשמח לקבל את המלצותיכם.
    בברכה,
    דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בצקת בעפעפים

ד``ר בן רנר
    27/12/2016

שלום
    ניתן לקחת איראוס ללא הגבלת זמן. ההתקפים יתמעטו עם הזמן ואין סיכוי לסכנת חיים .הטיפול באיראוס הוא אחד מהאפשרויות גשי לשיב"א להמשך מעקב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו