נזלת אלרגית כרונית וחוש ריח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזלת אלרגית כרונית וחוש ריח
    אדם
    18/09/2017

שלום רב. אני בן 35 ויש לי ירידה משמעותית בחוש הריח והטעם מזה כ-10 שנים זאת על רקע נזלת אלרגית כרונית.
    (בדיקה אנדוסקופית+צילום C.T מערות הפנים שלל סינוסיטיס ואו פוליפים ולא נראית חסימה אפית).
    ניסיון טיפולי של כחודשיים בתרסיסים המכילים סטרואידים דוגמאת פליקסונייז הועילו ממש מעט ולא משמעותי.
    כך גם לאחר תוספת כדור ממשפחת האנטיהיסטמינים.
    לפני כ-4 שנים קיבלתי זריקת דיפרוספאן 2 מ"ג אשר החזירה לי את חוש הריח והטעם וממש "חזרתי לחיים", נהנתי מכך למשך כחודשיים-שלושה ושוב המצב חזר לקדמותו.
    הבנתי שלא מומלץ לקבל הזריקה כדרך טיפולית והטיפול המקובל הוא רק תרסיס לאף שההטבה בו מורגשת רק לאחר 4 חודשים ואף יותר ולכן לדברי הרופא לא הרגשתי השפעה משמעותית כי השתמשתי "רק כחודשיים".
    האם אכן השפעת תרסיסים אלו במצבי נזלת אלרגית החוסמת את איזור ההרחה מגיעה לשיאה רק לאחר כמה חודשי שימוש רציף ולא מספר שבועות (אני מבולבל כי שמעתי ברדיו את פרופסור קרסו מסביר שאת התרסיס נותנים לחודש ואם זה עזר אז מצוין ואם לא אין כל טעם להמשיך עם התרסיס).
    אשמח לקבלת מענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נזלת

ד``ר בן רנר
    01/10/2017

שלום
    עבור ברור אלרגי .במידה וחיובי ניתן לטפל בגורם .במידה ולא הכתובת היא מומחה אאג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו