קדחת השחת שמציקה לחיי היום יום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קדחת השחת שמציקה לחיי היום יום
    אילנה
    05/06/2018

שלום דר,
    חוסנתי נגד אלרגנים (קרדית, חתול, דשא) במשך כ-3 שנים בקופ"ח. לאחר תקופה זו הוחלט להפסיק לי את החיסונים (בתקווה שהחיסונים יכחידו את האלרגיה). במשך זמן החיסונים פחתה לי האלרגיה בצורה משמעותית.
    כאשר הפסקתי חיסונים, תופעות האלרגיה חזרו כאילו לא חוסנתי כלל.
    האם אוכל לחזור שוב על החיסונים? ואם אצטרך להתחסן כל הזמן?

דבר נוסף, מגרד לי מאוד בעין. רופא המשפחה נתן לי טיפות עיני בשם "אופטילסט". האם יש בזה קורטיזון? ואם אפשר לקחת את זה לתקופה ארוכה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אימונותרפיה לנשאפים

ד``ר יורם פייטלסון
    05/06/2018

שלום אילנה,
    ההמלצה כיום לחיסונים (אימונותרפיה) לנשאפים כגון קרדית ואבקנים שונים היא משך טיפול של 3 עד 5 שנים. יתכן בהחלט ש-3 שנים לא הספיקו ל"חנך" את הגוף להתמודד טוב יותר עם האלרגנים שציינת. אין שום בעיה לחדש את החיסונים אם אכן הרגשת שיפור משמעותי במהלך התקופה בה טופלת אך תצטרכי להתחיל את הסדרה של החיסונים מחדש ולעלות בהדרגה. הטיפות מסוג אופטילסט אינן מכילות סטרואידים אלא חומר אנטי היסטמיני וניתן להשתמש בהן לתקופות ארוכות למדי של שבועות ללא חשש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו