מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ידיים אדומותאור29/05/2008
שלום,
אני בן 21 וסובל מתופעת ידיים אדומות זה שנים רבות.
התופעה מתבטאת בתור גוון אור אדום בוהק בדרך כלל אך משתנה מפעם לפעם בגוון. הידיים כמעט ולא רגילות אלא תמיד בעלי גוון אדום מסוים. התופעה מופיעה עד קו מסוים, עד טיפה לאחר שורש כף היד, דבר הגורם לכך שזה נראה כאילו אני לובש כפפות אדומות.
אני אלרגי לאבק ולעץ זית אך הסבירו לי שאין קשר לתופעה. למה היא גם מופיעה אך ורק בידיים?
הייתי בקפלן בבדיקת אלרגיה של מדבקות. לאחר 3 ימים של המבחן נמצא שאין לי אלרגיה.
לקחו לי גם ביופסייה מהיד ואני עוד צריך לבוא ולקחת את התשובה.
שאלה ראשונה שטיפה לא קשורה לנושא - בקשר לבדיקת ביופסיה: כרגע חודש וחצי אחרי נראה כאילו נוצרה לי שם צלקת. לי לא אמרו שתישאר לי צלקת. זה אמור להיעלם? כרגע העור נראה צלקתי כי הוא חלק כזה ומסביב טיפה אדום-ורוד שרואים שזה תאי עור רגילים אז אולי זה עדיין מחלים?
שאלה שנייה - לא נמצאתי אלרגי למשהו. תחושה שלי חזקה שהסבון הביתי גורם לי לאדום בידיים. אין שום דבר אחר שאני נוגע פה כל הזמן עד איפה שנגמר האדמומיות-שורש כף היד. *איזה סבון אני יכול לקנות שלא יגרום לבעיה? *והאם אני סתם מנסה לשווא וחלק מהבדיקה האלרגית שעשו לי כללה כבר חומרים של סבון? והרי לא נמצא בבדיקה ההיא שום דבר.
תודה רבה על התשובות.
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אור29/05/2008חשוב לציין - הבעיה שהגדירו לי שמשהו אלרגי או לא, גורם לי לכך שהכלי דם בכף יד מתרחבים ונשארים כך כל הזמן-מה שגורם לתופעת האודם. אם למשל אני לוחץ על מקום מסוים ומוציא את הדם מהנימים, היד חוזרת לצבע נורמלי, עד שאני מוריד את הלחץ והדם חוזר ואז גם הצבע האדום חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירון
ד``ר בן רנר29/05/2008כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירון
ד``ר בן רנר29/05/2008באיזו מרפאה נבדקת? אלרגיה או עור.אם אלרגיה חזור לרופא.ואם עור פנה לרופא לאלרגיה במוסד הזה ואני בטחו שתיענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)