התייעצות על אלרגיה שהתפתחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות על אלרגיה שהתפתחה
    בר
    29/01/2019

שלום ד״ר רציתי להתייעץ ,בת 25 ברקע אסטמה קלה ,רגישות ללקטוז ,מאובחנת כחולה בגרייבס /השימוטו בבלוטת התריס
    מיום שישי האחרון החלה אצלי תופעה של אלרגיה התחלתי להרגיש גרד מפוזר בכל מיני מקומות ,עם זה הופיעה לאחר כמה שעות הרגשת של חום בכפות ידיים והופעה של כתמים אדומים מפושטים בגוף שהולכים ונעלמים כך עד היום הכתמים הולכים ובאים ויש עיקצוצים מציקים ,יש לציין שאני מנוזלת כבר 3 שבועות מה שבד״כ צינון נמשך כ3-4 ימים ועובר , לקחתי 2 כדורים לאלרגיה יומיים אך עדיין אין שיפור , יש לציין שהדבר שהכי מלחיץ אותי שזו תגובה אלרגית לכדור שאני נוטלת מרקפטיזול -כדור למחלת גרייבס כתוצאה מפעילות יתר של בלוטת התריס אציין שיש לי נוגדנים גם לגרייבס וגם להשימוטו ,יש לציין שאני נוטלת אותו חודש ימים ועכשיו הופיעה התופעה לראשונה , ניגשתי לרופא
    בדאגה כי אם זה מהכדור אני קצת בבעיה כי החלופות אינן סימפטיות (במיוחד כי אני מתכננת הריון לאחר איזון הבלוטה ) הרופא טוען שאומנם קיים סיכוי די קטן בהופעת של אלרגיה לאחר זמן ממושך של חשיפה לכדור אך שלהערכתו זה פחות סביר שהאלרגיה מהכדור כי כשיש אלרגיה מכדור זה מבוטא בפריחה מפושטת שלא עוברת אלא נשארת יותר מכמה שעות ואצלי זה כתמים אדומים שהולכים ובאים
    הוא לא נתן לי לעשות טסטים אלא ביקש שאעקוב אחר התפתחות האלרגיה אמר לי בנתיים לקחת כדור לאלרגיה ,ואם לא עובר עוד שבוע לעשות ספירת דם
    טען שאולי זה משהו ויראלי שבגלל הצינון מערכת החיסון מבטא זו באלרגיה כהתגוננות
    אני אשמח לדעת מה היא חוות דעתך
    בעיניין והאם יש דרך יותר מדוייקת לדעת האם זה מהכדור בלי להפסיקו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלרגיה לתרופות

ד``ר יורם פייטלסון
    29/01/2019

הפריחה שאת מתארת נשמעת כאורטיקריה שזו פריחה שיכולה להתפתח כתגובה לתרופות אך גם באופן אידיופתי (כלומר ללא טריגר חיצוני). ניתן לקחת עד 4 כדורים נגד אלרגיה ביום להקלה אך אם הפריחה לא חולפת יש לשקול הפסקת הטיפול שאת נוטלת ולראות אם יש שיפור. בכל מקרה ממליץ על מעקב אלרגיה צמוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו