מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה בפנים ומוצרים שהשתמשתידנה27/03/2019
התחלתי להשתמש לפני קצת יותר מחודש בסדרת מוצרים לאקנה ,של חברה ידועה ,שרכשתי אצל קוסמטיקאית.השתמשתי בסבון ,משחה וקרם לחות טיפולי ,שמכילים חומרים פעילים וחומצות .במשך כל תקופת הטיפול לא הופיעה אלרגיה. פעם אחת שהשתמשתי בסבון ובמשחה יחד הופיעה למחרת אדמומיות קלה, שעברה לאחר כמה שעות.
-לאחר כחודש עשיתי גם טיפול פנים לאקנה שבו נעשה שימוש בחומרים פעילים של אותה חברה בריכוז גבוה יותר.שישה ימים אחרי הטיפול הפסקתי להשתמש במוצרים לשימוש ביתי ,מלבד קרם הלחות הטיפולי.יומיים אחרי שחזרתי להשתמש במוצרים בבית,החלו לגרד לי הפנים.למחרת הופיעה פריחה גסה וגבשושית בכל הפנים.הפריחה המשיכה להחמיר גם למחרת,כל הפנים בערו,גירדו והיו אדומות מאוד.הפריחה התפשטה גם לצוואר ולבית החזה שגירדו והיו אדומים מאוד גם הם.
כרגע אני מטופלת בכדורי אלרג׳יקס וקיבלתי זריקת דיפרוספן.
היום אני לא יודעת ממה נוצרה האלרגיה ,ובמה עליי להפסיק להשתמש.
מה שאני רוצה לשאול:
1.כמה זמן לאחר שימוש במוצר יכולה להופיע אלרגיה,לכל המאוחר?
2.האם הגיוני שפיתחתי אלרגיה לאחד המוצרים לשימוש ביתי,לאחר יותר מחודש שבהם לא נצפתה תגובה אלרגית?
3.האם יותר סביר שהאלרגיה היא לחומרים שהשתמשה בהם הקוסמטיקאית בטיפול פנים,למרות שעבר ממנו ועד התפתחות האלרגיה שבוע?
4.האם כדאי לאחר שעוברת האלרגיה,למרוח מעט מכל חומר בנפרד על שטח קטן ביד ולבדוק אם נצפית תגובה אלרגית? אם כן,כמה זמן אצטרך להמתין כדי לדעת אם אני אלרגית?
5.כמה זמן נשארת ההשפעה של זריקת דיפרוספן,והאם כל עוד קיימת השפעה ,לא תתפתח תגובה אלרגית למרות שימוש בחומר אליו אני אלרגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקוסמטיקה
ד``ר יורם פייטלסון27/03/2019תגובות אלרגיות לקוסמטיקה הן שיחות ויכולות להופיע גם לאחר שימוש ממושך. על מנת לאבחן לאיזה חומר מדובר יש להשלים תבחין מטלית בו מדביקים על הגב חומרים שונים, כולל החומרים בהם השתמשת, למשך 48 שעות ולאחר מכן רואים אם אכן יש תגוסה בעור לאחד החומרים. בדכ לאחר הפסקת שימוש וטיפול עם סטרואידים התופעה לא חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא
דנה27/03/2019אחרי כמה זמן נגמרת ההשפעה של זריקת דיפרוספן מהגוף?כך שאם אבצע תבחין מטלית זה יהיה אמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיפרוספן
ד``ר יורם פייטלסון27/03/2019יש לחכות חודשיים לאחר הזריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה27/03/2019סליחה על ההטרדה ותודה על המענה המהיר....פשוט יש לי עוד שאלה.
אם לזריקה לוקח חודשיים להתנקות מהגוף,אז אם כרגע אני משתמשת במוצרים חדשים אין לי שום אינדקציה לדעת אם אני אלרגית אליהם?
האם אפשר לפתח אלרגיה כל עוד הזריקה משפיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיפרוספן
ד``ר יורם פייטלסון27/03/2019כל זמן שאת תחת השפעת הזריקה הסיכוי לפתח תגובה אלרגית הוא נמוך אבל לא אפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)