מידע רפואי
פורומים
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- תזונת ספורט
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- נשירת שיער
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- בניית ציפורניים
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- הורות טבעית
- הפלות חוזרות
- הסרת משקפיים בלייזר
- סקס ונוער
- רפואת עיניים ילדים
- קבוצת תמיכה בנושא סרטן הערמונית
- שיקום לב
- ויטמינים תוספי מזון
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- תגובה אלרגית, טריגר של הגוףיעקב27/04/2019
לפעמים כשאני מרגיש משב רוח בגוף, אם זה בפנים או בקרסול, כתף יד וכו' אני מתעטש מספר פעמים. זה קורה ביום יום והמקרה הוא לא מהיום אלה כבר מספר שנים. לפעמים גם שאני נוגע במשהו קר פתאום הגוף שלי קולט (כמו הרגשה/צמרמורת שעוברת בי) ואני מגיב בהתעטשות. זה מלווה בעיניים דומעות ונזלת אלרגית.
שנים שאני מאובחן כרגיש לקרדית האבק, אבל במבחן הרגישות הנפיחות הייתה כה קטנה שלא תאמה את מידת ההתקפים(בהתעטשות, נזלת אלרגית לעיניים דומעות), כמובן שזה משפיע על חיי הפרטיים אם זה בעבודה או בזמני הפנוי עד כדי כך שאני נמנע מפעילות. וכן הוצעו לו כדורים וספריי לאף בשימוש קבוע, אך איני אוהב להשתמש בהם בגלל תופעות הלוואי שאני אישית מרגיש ובגלל האי שקט שישי לי שאני נוטל כדורים לא טבעיים קבועים והשפעתן הלא ידועה עליי בעתיד.
בנוגע לאלרגיה שנוצרת בגלל משב רוח, האם הדבר מוכר בתחום הרפואי? כי ניסיתי למצוא טיפים האינטרנט ולא נתקלתי בדבר הזה.
האם יכול להיות שהגוף שלי(הריריות, קולטני הגוף וכו') רגישים מידי וכל דבר כזה או אחר הוא טריגר לאלרגיה שנוצרת לי?
כי לפעמים יש ימים שאני עושה מקלחות קרות מאוד ואני לא מתעטש אבל אני יכול לצאת מהמקלחת לשכוח לנגב אולי איזה חלק של העור ואז לקבל מש רוח קל באזור הזה ואז אני מתחיל להתעטש. ועוד שאלה האם לקיחת תוסף האנזים DAO יכל לעזור לי להורדת התסמינים ולגרום לי להקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד``ר יורם פייטלסון28/04/2019התופעה שציינת לא מוכרת לי ואיני מתרשם שמדובר בתופעה אלרגית. לעיתים שינויי טמפרטורה גורמים לשינויים בזרימת הדם לרירית האף ויוצרים נזלת וגודש אך לא מדובר באלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה אלרגית, טריגר של הגוף- המשך
יעקב28/04/2019אוקיי אנסה להפריד בין השניים. בהנחה שאכן מדובר במה שאתה טוען ובשילובה עם האלרגיה לקרדית האבק שיש לי, זה סיוט בשבילי ביום יום. האם יש דרך להקל את השינויים בזרימת הדם לרירית האף שיוצרים נזלת וגודש, כי כרגע זה מה שמפריד לי יותר?
ואשמח לדעת האם התוסף dao יכל להקל על האלרגיה לקרדית האבק בכך שהוא מוריד את רמות ההיסטמין שהגוף מייצר בזמן אכילה ובכך להקטין את סך כמות ההיסטמין בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת אלרגית
ד``ר יורם פייטלסון28/04/2019הטיפול המקובל לנזלת אלרגית הוא כדורים נגד אלרגיה ושימוש בתרסיס סטרואידים לאף. במקרים קשים יותר מומלץ חיסונים כנגד אלרגנים ידועים כגון קרדית האבק או אבקני צמחים. התוסף שהזכרת אינו מוכר בספרות הרפואית כתרופה לנזלת אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?