פריחה וגרד בסיטואציות אדרנרגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה וגרד בסיטואציות אדרנרגיות
    MOSHE
    27/01/2020

שלום,
    אני בן 27, בריא בדכ.
    לפני כשלושה שבועות מעט לאחר מעבר לתפריט מופחת בשר וחלב, קרה לי משהו מוזר,
    אני מקפיד על 4 אימונים בשבוע בחדר הכושר, לפתע לא הצלחתי להתאמן, בתחילת כל אימון החלו לי גירודים בלתי ניתנים להכלה בכל הגוף ובהמשך פריחה.
    לאחר המון ניסויי וטעיה (ובמקביל קבלת אנטי היסטמין מרופא המשפחה) שמתי לב שיש החמרה באימונים שלפניהם אכלתי מאכלים עם סויה.
    לאחר שהורדתי לחלוטין את הסויה מהתפריט שלי חל שיפור מסוים - הפעם הצלחתי לבצע אימונים. ההתחלה של האימונים לא נעימה ומאוד מגרדת אך לאחר כחצי שעה קשוחה הכל "רגיל".

מסוף השבוע האחרון המצב חזר לקדמותו, אני שמתי לב בנוסף שזה קורה גם כאשר - חם - מזגן על חום, שמש, מקלחת חמה, גם כאשר אני בסיטואציה מלחיצה (מעביר הרצאה, מובך ע"י מישהו וכו').
    אציין שע"פ הרגשתי לא חל שינוי בעקבות לקיחת האנטי היסטמינים.
    אני שולח תמונה מהיום, מהאימון שניסיתי לעשות ולאחר 5 דק' בהליכון הוא נפסק.
    אסיים בכך שאני בצבא בקבע וסטרס ואימונים הם חלק בלתי נפרד מאורח החיים שלי ואני כרגע, אבוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פריחה בחימום הגוף

ד``ר יורם פייטלסון
    27/01/2020

התופעה שאתה מתאר מתאימה לאבחנה של אורטיקריה כולינרגית, כלומר שחרור היסטמין כתוצאה מעליית חום הגוף. נסה לקחת 2 כדורים נגד אלרגיה חצי שעה לפני תחילת אימון וראה אם יש שיפור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור יורם, אני מאוד מעריך את התייחסותך.

Moshe
    28/01/2020

ניסיתי הבוקר אך לצערי זה לא עבד 😔

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטיקריה

ד``ר יורם פייטלסון
    28/01/2020

מציע להגיע לבדיקה מקיפה אצל אלרגולוג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו