בדיקת IGE גבוהה והסבר לתופעות שונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת IGE גבוהה והסבר לתופעות שונות
    שי ג.
    20/02/2020

שלום
    אני בן 43.
    בשנה שנתיים האחרונות קצת חולשה.
    כמו כן אוכל פחות כי יש כל מיני תופעות של חוסר תאבון רפלוקס וכאבי בטן לא מוסברים.
    בדיקות דם מקיפות והדמיה תקינות.

בבדיקת הדם בשנה האחרונה יש קצת עליה באיונופילים לכ 7-9 אחוז וה ABS קצת מעל הנורמה לפעמים.
    בוצעה השבוע בדיקת IGE
    משום מה התוצאה מאוד גבוהה
    617 IU/ML הנורמה 0-100

אציין שאני לא מנוזל. אין פריחות. לא מתעטש.
    יש לי רק קצת אלרגיה בעיניים כבר שנים לפעמים ושם טיפות נגד יובש בגלל זה, זה מקל עלי.

האם רמות IGE של 617 יכולות להיות בגלל קצת אלרגיה בעיניים? ולפעמים פה ושם בבוקר לחצי דקה קצת נזלת ומקנח אותה וכל היום אין?

או שזה אומר שיש משהו אלרגי נרחב יותר בגוף
    ואולי זה מה שמסביר את העייפות ותופעות לא מוסברות במערכת העיכול שבינתייים קראו להם IBS?

מה דעתך?
    ואיזה עוד בירור נדרש אם נדרש?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• Ige

ד``ר יורם פייטלסון
    20/02/2020

רמות ige כשלעצמן אינן תורמות הרבה לאבחנה של מחלה ספציפית אלא עוזרות לבסס אבחנה על סמך הקליניקה ובדיקות מעבדה אחרות. ממליץ להתייעץ עם אלרגולוג מומחה בצורה ישירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת IGE מוגברת בבדיקת דם

שי ג.
    22/02/2020

תודה רבה על תשובתך.
    אם אפשר לשאול עוד משהו לסיום...

1.האם תוצאה של IGE=617
    זה משהו שאני יכול להתעלם ממנו?
    ( בהנתן העובדה שיש לי רק קצת פה ושם נזלת בבוקר וקצת אלרגיה בעיניים לפעמים ושם טיפות )
    או שתוצאה כזאת מחייבת בירור מקיף יותר?

3. האם יכול להיות שIGE מוגבר כזה
    הוא קשור בגורם לכך שיש לי כאבי בטן לא מוסברים
    שלשולים וכו' אולי רגיש לחלק מהמאכלים? ( בדיקות דם תקינות CT בטן תקין )

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Ige

ד``ר יורם פייטלסון
    22/02/2020

רמת ige אינה מעידה בהכרח על אלרגיה לגורם חיצוני ולעיתים רמתו מוגברת גם ללא מימצא אחר. הטיפול צריך להתבסס על הקליניקה והבדיקה המקיפה ולא על רמת נוגדן אחד שרמתו לא מצביעה על מחלה ספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו