מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחלב?נתי07/07/2008
שלום רב ביתי בת 9 חודשים. אובחנה כאלרגית לחלב פרה ולסויה בגיל חודשיים. היא היתה מקיאה לעיתים מיד לאחר בקבוק תמ"ל ולעיתים לאחר 8 - 12 שעות. כאשר נתתי לה תמ"ל צמחי התגובה היתה אף קשה יותר הקאות רבות לאחר 3 שעות מהבקבוק והיא היתה אפטית וישנונית (שינה עמוקה שלא יכולנו להעירה) לאחר 8 שעות היא חזרה לעצמה. בעקבות כך אני מניקה אותה בלבד.בנוסף בגיל 4 חודשים הילדה סבלה מכאבי בטן עיווטיים קשים. עשינו לה המון בדיקות והכל היה תקין. לאחר שבועיים הומלץ לי שעלי להפסיק לצרוך מוצרי חלב, ואכן לאחר מס' ימים הכאב חלף. מאז אני לא אוכלת מוצרי חלב. עשיתי לה טסטים עוריים בגיל חמישה חודשים גם לחלב וגם לסויה שניהם היו שליליים. האלרגולוג הציעה לחשוף אותה לחלב, אך פחדתי ולא עשיתי זאת, כי שמעתי שהטסטים לא אמינים. יש לי מס' שאלות: 1. האם תגובה של הקאה מצביעה על אלרגיה קשה שרוב הסיכויים שלא תחלוף? 2. האם הטסטים העוריים אמינים? ומה המשמעות שהם שלילייים? 3. הרופאת ילדים אמרה שנעשה לה מבחן "תגר" בגיל שנה במרפאה. מהו המבחן? 4.האם את ממליצה על בדיקת דם לפני ביצוע המבחן?האם בדיקת דם אמינה ב- 100%? תודה וסליחה על השאלות הרבות, ישנה הרבה אי וודאות סביב האלרגיה. נגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטים עוריים חוזרים
ד``ר ולרי טפליצקי08/07/20081. האם תגובה של הקאה מצביעה על אלרגיה קשה שרוב הסיכויים שלא תחלוף?
- אין תצפית כזאת, רןב הסיכויים שהיא תחלוף.
.2 האם הטסטים העוריים אמינים? ומה המשמעות שהם שלילייים?
- הטסטים אמינים. הם שלילים זה אומר שסבירות לאלרגיה היא נמוכה אך לא אפסית.
כדאי לבצע גם בדיקת דם לאלרגיה לחלב כדי לוודא זאת.
3. הרופאת ילדים אמרה שנעשה לה מבחן "תגר" בגיל שנה במרפאה. מהו המבחן?
- אם הכוונה היא למבחן תגר: זה מתן מדורג של אוכל חלבי בהשגחה ובמעקב.
4.האם את ממליצה על בדיקת דם לפני ביצוע המבחן?האם בדיקת דם אמינה ב- 100%?
- אני ממליץ על בדיקת דם או על טסטים עוריים חוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)