אלרגיה לחלב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלב?
    נתי
    07/07/2008

שלום רב ביתי בת 9 חודשים. אובחנה כאלרגית לחלב פרה ולסויה בגיל חודשיים. היא היתה מקיאה לעיתים מיד לאחר בקבוק תמ"ל ולעיתים לאחר 8 - 12 שעות. כאשר נתתי לה תמ"ל צמחי התגובה היתה אף קשה יותר הקאות רבות לאחר 3 שעות מהבקבוק והיא היתה אפטית וישנונית (שינה עמוקה שלא יכולנו להעירה) לאחר 8 שעות היא חזרה לעצמה. בעקבות כך אני מניקה אותה בלבד.בנוסף בגיל 4 חודשים הילדה סבלה מכאבי בטן עיווטיים קשים. עשינו לה המון בדיקות והכל היה תקין. לאחר שבועיים הומלץ לי שעלי להפסיק לצרוך מוצרי חלב, ואכן לאחר מס' ימים הכאב חלף. מאז אני לא אוכלת מוצרי חלב. עשיתי לה טסטים עוריים בגיל חמישה חודשים גם לחלב וגם לסויה שניהם היו שליליים. האלרגולוג הציעה לחשוף אותה לחלב, אך פחדתי ולא עשיתי זאת, כי שמעתי שהטסטים לא אמינים. יש לי מס' שאלות: 1. האם תגובה של הקאה מצביעה על אלרגיה קשה שרוב הסיכויים שלא תחלוף? 2. האם הטסטים העוריים אמינים? ומה המשמעות שהם שלילייים? 3. הרופאת ילדים אמרה שנעשה לה מבחן "תגר" בגיל שנה במרפאה. מהו המבחן? 4.האם את ממליצה על בדיקת דם לפני ביצוע המבחן?האם בדיקת דם אמינה ב- 100%? תודה וסליחה על השאלות הרבות, ישנה הרבה אי וודאות סביב האלרגיה. נגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב?

הוספת תגובה

• טסטים עוריים חוזרים

ד``ר ולרי טפליצקי
    08/07/2008

1. האם תגובה של הקאה מצביעה על אלרגיה קשה שרוב הסיכויים שלא תחלוף?
    - אין תצפית כזאת, רןב הסיכויים שהיא תחלוף.
    .2 האם הטסטים העוריים אמינים? ומה המשמעות שהם שלילייים?
    - הטסטים אמינים. הם שלילים זה אומר שסבירות לאלרגיה היא נמוכה אך לא אפסית.
    כדאי לבצע גם בדיקת דם לאלרגיה לחלב כדי לוודא זאת.
    3. הרופאת ילדים אמרה שנעשה לה מבחן "תגר" בגיל שנה במרפאה. מהו המבחן?
    - אם הכוונה היא למבחן תגר: זה מתן מדורג של אוכל חלבי בהשגחה ובמעקב.
    4.האם את ממליצה על בדיקת דם לפני ביצוע המבחן?האם בדיקת דם אמינה ב- 100%?
    - אני ממליץ על בדיקת דם או על טסטים עוריים חוזרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו