המשך לבקשה הקודמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך לבקשה הקודמת
    דבי
    08/07/2008

בהמשך לקודם, כאמור, האבחנה כי בני סובל מאסטמה של העור היתה לאחר שביקרנו אצל כמה וכמה רופאים ולאחר שהופנתי לבדיקות אלרגיה אצל אלרגולוג - פרופ' כץ - שלאחר טסטים שביצע על חלב, דגים, ואגבניות טען שהוא לא אלרגי לדבר. עם זאת, לילד יש פריחה (די כרונית) באיזור בטן, ברגליים יש לו פצעים בדומה לפצעי פסוריאזיס וכך גם בקיפולי הידיים וכן הפנים שלו אדומות באיזורים מסויימים בעיקר מתחת העיניים. בכל פעם לאחר שהוא אוכל עגבניה הוא מתנפח בפנים ובצוואר לגמרי ומתמלא פצעים וגרד בדומה לאגזמה, כמו כן הוא לא מפסיק לגרד את העיניים שקצת מתנפחות ונעשות אדומות. התופעה גם מתרחשת בזמן שהוא אוכל דברי חלב. החלטתי, על דעת עצמי, למרות שהרופאים אמרו שאין קשר לדברי חלב, להפסיק ולעבור לסויה וכמעט הכל עבר. יש עדיין אודם קל אבל זה לא מציק לו כמו בעבר וזה לא נורא כל כך. (אני ממשיכה למרוח אותו בא-דרמה וכאמור השאלה שלי היא לגבי הפניסטיל - האם במצבים מסויימים אפשר לתת ובאיזה מינון? אבל גם, האם יכולה להיות טעות באבחנה של הטסטים האם כדאי לבקש שיעשו לךו בדיקות דם מקיפות יותר? האם מישהו יכול לתת לי תשובות מהימנות בכל הקשור לתופעות שצצות אצל בני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך לבקשה הקודמת

הוספת תגובה

• דבי

ד``ר בן רנר
    08/07/2008

המצאות אלרגנים חיוביים בתבחיני העור לא מורידה מאום מהאבחנה שאינה קשורה לתוצאות חיוביות או שליליות בתבחינים.אסטמה של העור היא אבחנה קלינית ובחלק גדול מהמקרים יש גם רגישות למזונות עד 40% בסקירות שונות.בילדים האבחנה למרות שהיא דיי פשוטה יכולה להיות גם אחרת אבל מהתאור האבחנה ברורה.מצאי לך רופא מקובל עלייך ומלי אחר הוראותיו.להתרוצץ בין רופא לרופא לא יקדם דבר.תהי אופטימית התופעה חולפת במרבית המקרים
    דר' ורנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

דבי
    08/07/2008

הסיבה להתרוצצות בין רופאים היא כי שניים לא איבחנו בכלל שמדובר באסטמה של העור, ואם להודות, נתנו ליתכשירים שנראה לי גרמו יותר נזק מתועלת. רק השלישי איבחן הפנה אותי לא-דרמה כשוגם רופא העור אישש את ההבחנה. אני כבר לא מתרוצצת בין רופאים (לכן הפסקתי על דעת עצמי את החלב). ואכן אני מקווה שאתה צודק ושזה יעבור. אגב, אני תושבת מרכז תל אביב, והבחנתי - בשיחות עם אימהות אחרות שהרבה מאוד ילדים באיזור שלי סובלים מאסטמה של העור... מאוד מעניין הדבר הזה מבחינה מחקרית... כך או אחרת. תודה על התשובה דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו