שיעול מספר שעות לאחר שתית חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול מספר שעות לאחר שתית חלב
    גל
    28/08/2008

שלום, אני בן 35, בריא, ללא עבר אסמטי. לפמי כ - 10 שנים התחלתי לשהתעל שיעול כרוני מדי פעם. השיעול נמשך 2-3 ימים (בהפסקות). השיעול די יבש, עם מעט ליחה ונובע מגירוי בחלק העליון של הגרון. . לפני כ - 5 שנים גיליתי שאני משתעל 3 - 6 שעות לאחר שתית חלב (או מאכל / משקה המכיל חלב). מוצרי חלב אחרים (כל סוגי הגבינות שניסיתי) אינם גורמים לי לשיעול, גם עם אני אוכל בכמויות גדולות. מאז הפסקתי לשתות חלב והשיעול נעלם. מדי פעם, בטעות אני אוכל מאכל המכיל חלב ומתחיל להשתעל 2-3 ימים. שאלות: - האם זה אלרגיה? לאיזה מרכיב בחלב? - האם יש תרופה להקלה / מניעה / הפסקה? (ניסיתי כדורים אנטי-היסתמינים וזה לא עזר).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גל

ד``ר בן רנר
    01/09/2008

במידה והחלב הוא הגורם הימנע ממנו.ניתן לבדוק רגישות לחלב במרפאות האלרגיה.בכל מקרה הקשר בין חלב לשיעול לא הוכח מעולם (לדידי לא קיים)והאסמכתא היחידה עליה נסמכים כולם היא קביעתו של הרמב"ם שחלב גורם לליחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו