גודש באף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גודש באף
    תומר
    03/02/2009

לפני כ7 שנים אבחנו אצלי אלרגיה לקרדית האבק וקצת לעובש. כאשר רוב הבעיה הייתה נזלת אלרגתית כ5 שנים עברתי חיסונים שעזרו מאוד אך לקראת הסוף פתאום החלה החמרה והאף הפך להיות סתום הרופא החליט לסיים את הטיפול (לפני שנתיים) קיבלתי קלרינס לחודש אשר עזר ומאז אני משתמש בsteronase aq תרסיס כאשר אני מרגיש שהאף נסתם יותר מדי... עברו שנתיים כעת אני כבר בן 20 האם לאחר הצבא יהיה טעם לנסות לבצע חיסון שוב? האם עדיף לזנוח את הסטרואידים דרך האף (שמעתי שגם לזה יש תופעות לוואי, האם זה רציניי?) ולפנות לכדורים אנטי היסטמינים דור 3 כמו Fexofenadine? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גודש באף

הוספת תגובה

• גודש באף

ד``ר ולרי טפליצקי
    04/02/2009

שלום רב,
    טיפול נגד אלרגיה מורכב מ3 מרכיבים: טיפול סביבתי, תרופתי וחיסוני.
    טיפול סביבתי נגד קרדית אבק בית כולל: הוצאת שטיחים, שאבת אבק ממזרן וכרית ועוד...
    טיפול תרופתי: כדורים אנטיהיסטמיניים מסוג טלפסט או אריוס או לורטדין. ספריי לאף פליקסונז או סטרונז. בשילוב או בנפרד. תופעות לוואי מאוד מעטים גם בשימוש ממושך מאוד.
    חיסונים שה טיפול אולטימטיבי.
    תפנה לאלרגולוג בצה"ל ואחרי השרות להתאמת הטיפול למצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

תומר
    08/02/2009

Fexofenadine או טלפסט יעיל גם לגודש באף? ומה המינון המומלץ למבוגרים? 180 פעם ביום? 120? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נועם

ד``ר בן רנר
    09/02/2009

שני המנונים טובים למבוגרים.אני מעדיף 180אך הכול בחירה אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו