אלרגיה אצל תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה אצל תינוק
    דורי
    16/02/2009

שלום רב, אני מתנצלת מראש על ההודעה הארוכה. יש לי בעיה שמאוד מדאיגה אותי. אני אימא לתינוק בן חודש וחצי. כבר שלושה שבועות התינוק סובל מסוג של פריחה, אשר החלה מפצעונים קטנים מאוד, ללא צבע, ללא מילוי, ואף לא נראים לעין, אלא בכיוון אור מסוים ובנגיעה. הפריחה סביב העיניים, לאחר מכן הפריחה התפשטה לאיזור האוזניים, לחיים, מצח, עור הקרקפת. בתקופת ההתפשטות הפצעים הפכו להיות אדומים וגדולים יותר, אך עדיין ללא מילוי לבן או אחר בראשם. בפניה לרופא ילדים המטפל קיבלנו תשובות: פריחה של תינוקות - יעבור, תגובה להורמונים של האם - יעבור, פריחה מיליה - תעבור לא לעשות כלום, ורק בפניה האחרונה כאשר המצב בפנים הפך להיות ממש קריטי (אדמומיות חזקה, נראה שמפריע לתינוק כנראה מגרד, איבד תיאבון) הרופא אמר שכנראה זו אלרגיה. המליץ לי לא לאכול צבעי מאכל ונתן קרם לחות לפנים כי עורו של התינוק נהייה מחוספס מאוד ובנגיעה כמו קליפה קשה. ביקשתי הפניה לרופא עור, האבחון שנתנו היה ATOPIC DERMATITIS. רופאת עור נתנה מישחה ELOCOM וקרם לחות אחר לפנים. כמו כן כל הרופאים ממליצים להשתמש בBALENEUM באמבטיות. אני מניקה את התינוק, אין תחליפי חלב בכלל. כיום המצב הוא שהפריחה עברה לאיזור הצוואר (בקיפולי עור הפצעים הפכו להיות גדולים יותר), כתפיים, חזה (עד קו הפטמות), ובגב באיזור המותניים. לאחרונה בפנים הפריחה כמעט עברה, רק העור עיין יבש וכמו קליפה דקה. אבל בשאר האיזורים עדיין לא. בדיוק בימים אלה אני הפסקתי לאכול מוצרי חלב (שתיתי חלב סויה), ירוקות ופירות אדומים, מתוקים ועוד השאלות: 1. האם ניתן בצורה כלשהי לאבחן אצל התינוק בן חודש וחצי אלרגיה למשהו? אם כן , איך ניתן לעשות זאת? 2. קראתי שלהרבה תינוקות יש גם אלרגיה לסויה. האם יכול להיות ששמן BALENEUM שהוא על בסיס סויה גם גורם לאלרגיה (במידה ויש לו אלרגיה לסויה) 3. כמה זמן יכול לקחת תהליך החלמה של עורו של התינוק אם אני הפסקתי לאכול את כל המאכלים האלרגניים 4. האם בכלל במצב של הנקה מלאה האוכל שאני אוכלת עלול לגרום לאלרגיה או שכמו שאמרו לי כמה דרך חלב אם לא ניתן להעביר משהו (בין היתר גם הרופא ילדים אמר שלא נראה לו שזה מהמאכלים שאני אוכלת). אני אשמח לקבל כל המלצה, התינוק שלי מאוד סובל. המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה אצל תינוק

הוספת תגובה

• דורי

ד``ר בן רנר
    16/02/2009

במידה וזו אטופיק דרמטיטיס זו תפרחת אלרגית.הסיבה בד"כ גנטית עם שכיחות מרובה של תופעות אלרגיות .בגיל כו צעיר הכול יכול לעבור ולנבא קשה.בכול מקרה במידה ואכן זו האבחנה התופעה תחלוף עם הזמן.
    אטופיק דרמטיטיס קשורה באחוזים גבוהים לרגישות למזון אבל לא בהכרח.ניתן לבדוק זו גם בגיל צעיר זה.
    אין קשר לבלנאום ולסויה באכילה.
    הנקה בהחלט יכולה להעביר אלרגיות אבל למה ואם בכלל ניתן לבדוק.
    יש להתאזר בסבלנות.זו תופעה שלא חולפת ביום או שבוע או חודש.יש לבצע אבחנה נכונה,ברור מתאים וטיפול נכון.אין מקום לפניקה.חפשי ברשת מידע תחת הכותרת אטופיק דרמטיטיס או אטופיק אקזמה
    דבר אחרון-הזמן יגיד אם זו האבחנה או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

דורי
    17/02/2009

שלום תודה על התשובה דר' ורנר. אשמח לקבל הבהרה לגבי המשפט "אין קשר לבלנאום ולסויה באכילה. " - הכוונה שאין אלרגיה לסויה? הרי זו הייתה שאלתי, במידה ויש לבני אלרגיה לסויה, האם בלנאום (שהוא על בסיס סויה) עלול גם להשפיע, או שרק מאכלים הם האלרגנים? איך ניתן לאבחן האם יש אלרגיה מסוג כזה או אחר? אני הבנתי שיש בדיקת דם אבל עושים אותה לילדים בני שנה ומעלה ולא בגיל קטן יותר. תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה

דר ורנר
    17/02/2009

את מדברת על רגישות למזון שאין לה קשר לשמן האמבט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו