פריחה- לא ידוע מה הסיבה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה- לא ידוע מה הסיבה!
    רחלי
    22/02/2009

שלום רב, אני בת 27, בריאה בדר"כ ולא לוקחת תרופות באופן קבוע (למעט גלולות יסמין) לפני כחודש הופיעה אצלי פריחה עדינה ביריכיים. לא יחסתי לזה חשיבות רבה. לאחר שבועיים הפריחה התפשטה לאזור החזה ולפנים. הגעתי למיון, עשו לי בדיקות דם ומדדו לי לחץ דם. רופאת העור שהגיעה אמרה שאולי זה אורטיקריה. היא המליצה לי ללכת לרופא עור להתייעץ. יום למחרת הלכתי לרופאת עור בקופת החולים. היא נתנה לי כדורי אריוס למשך 10 ימים ומשחת בטאקורטן. זה עזר מהר ונעלם. כעת, לפני יומיים שוב התחילה לי פריחה, אם כי חמורה יותר, בכל הגוף, מגרדת נורא, עם עיניים נפוחות. חשוב לציין שגם הפנים מלאות בפריחה. לא נעים.נראה זהמצב, הפעם, גרוע יותר. מצורפת תמונה של הפריחה ברגל. פניתי למרכז לרפואה דחופה (זה היה אתמול בשבת). הרופאה הפנימית שם נתנה לי זריקה בישבן נגד הגירודים, נתנה לי כדורי סטרואידים ואהיסטון. נתנה לי גם מרשם ללורטדין וכדורים נוספים של פרנדיזון למשך יומיים נוספים. התחלתי אתמול בלילה לקחת לורטדין והבוקר לקחתי אץ הפרנדיזון. עדיין לא עובר ומגרד נורא. נראה שהמצב דומה לאתמול. לא גרוע יותר אך לא פחות גרוע. הרופאה הפנימית שלי המליצה לי לקחת הפניה לאלרגולוג לבדוק מה הסיבה לפריחה. פרט נוסף שיכול לעזור- רופאת העור אמרה לי, לאחר הפעם הראשונה שיצאה הפריחה- להימנע מדגים ופירות ים. נמנעתי למשך כל התקופה. ויומיים לפני שיצאה לי הפריחה בפעם השניה אכלתי סרדינים.אולי זה קשור לזה אם כי לא נראה לי כי כל חיי אני אוכלת דגים ואף פעם לא היתה לי בעיה. בחיים לא היתה לי פריחה, אני בריאה בדרך כלל וזה נורא מלחיץ אותי. אשמח לייעוץ, לאיזה אלרגולוג עלי לפנות וכיצד עלי להתנהג עם מצב חדש זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריחה- לא ידוע מה הסיבה!

הוספת תגובה

• פריחה- לא ידוע מה הסיבה!

ד``ר ולרי טפליצקי
    22/02/2009

שלום רב, לא מצאתי שום תמונה מצורפת.
    האלרגולוגים אכן מטפלים באורטיקריה בד"כ בהצלחה רבה ועושים טסטים אלרגיים לגילוי הסיבה.
    נא לפנות לאחד האלרגולוגים בסביבה שלך או אלי או לד"ר בן ורנר לבדיקות והמלצת טיפול.
    אם הפריחה תמיד מופיעה לאחר אכילת סרדינים או דגים אחרים, כנרא פתחת אלרגיה לדגים. ניתן לבדוק זאת בטסטים עוריים. כדאי להביא לבדיקה דגימה מסרדינים שאכלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו