סיבת עליה פוליקלונלית במדד ה - IgG?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבת עליה פוליקלונלית במדד ה - IgG?
    דניאל
    08/03/2009

שלום ד"ר יקר, ע"מ שתוכל לקבל תמונה מלאה, אני מצרף לך את תמצית התיק הרפואי שלי בהווה ובעבר, כולל מחלות רקע, סימפטומים, אבחנות אם היו, תסמינים ומדדים בהווה. בפתח דבריי, אתחיל בזה שכולם טוענים שאין לי כלום ובמקרה הגרוע זה רק מעי רגיש/רגיז ושאין שום משמעות לעליה ב - IgG וגסטרואנרולוגים טוענים שאף אין קשר לכאבי הבטן מהם אני סובל בחצי השנה האחרונה. להלן תיאור הבעיה רקע כללי: בן 38, רווק, אתלט, בריא בדר"כ, לא לוקח תרופות, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, 185 ס"מ/80 ק"ג, אתלט בעבר, ללא מחלות תורשתיות כמו סרטן ולב, סובל מ - G6PD, אוכל רגיל למרות כאבים קלים בזמן אכילה ומעהא האוכל מהוושט לקיבה, אין חום, אין חוסר תאבון. ניתוחים שעשיתי: 1. שקדים (בגיל 31) 2.אנדוסקופיה בא.א.ג באיכילוב במאי 2007 מחשש לבליעת עצם דג - העצם (אדרה) לא נמצאה והכאבים חלפו עם הזמן. כדורים בעבר: במרץ 2007, מחשש לחשיפה ל – HIV עקב מגע עם נשאית קיבלתי PEP (טיפול מונע) למשך 28 ימים של קומביוור וסטוקרין. כל הבדיקות דם לתפקודי כבד במהלך הטיפול ולאחריו יצאו תקינות. כמובן נקי מ-HIV ( ייתכן שמנקודה זו הגוף שלי ספג טראומה שמשפיע עליי עד עצם היום הזה מבחינה בראותית). כאבים בעבר: בסמוך לתקופה בה לקחתי את ה – PEP, התחלתי לחוש כאבים בבית החזה מצד ימין וקצת שמאל עם צריבות. בדיקות אקו לב במאמץ, אקג, דם וגסטרוסקופיה באותה תקופה שללו בעיה קרדיאלית, גסטרואנטרולוגית וכו'. כאבים כיום: אני סובל מזה שבעה חודשים מכאבים בבית החזה צד ימין, אך בעיקר ברום הבטן (במרכז באזור הסרעפת ובצד מתחת לצלע ימין) שלאחרונה ירדו והתפשטו בכל הבטן. סובל גם מגזים ועצירויות לעיתים. כדורים בהווה: לנטון, אומפרדקס, קלוטל, מוטיליום, נירבקסל...לא הועילו בכלום!!! גם כדורים טבעיים של חב' BIO-CARE (גאס-פלוס ו-HEP194 לניקוי הכבד מרעלים לא הועילו בכלום) בחודשים האחרונים עשיתי בדיקות פיזיות והדמיה שיצאו תקינות ושללו בעיה אורגנית: בעיה קרדיאלי (אקו במנוחה ובמאמץ, אקג, בדיקות דם), ריאות (תפקודי ריאה, צילום חזה), בדיקה פיזית ע"י אורטופד, גסטרו (US דרכי עיכול וכיס המרה, גסטרוסקופיה כפולה (האחרונה מצאה בקע סרעפתי גולש של 2 ס"מ), צילום בריום, מנומטריה – מצאה LES חלש, PH ללא רפלוקס), בדיקת אורטופד, CT אנטראגרפי (נלקחו ביופסיות מהתירסריון ומהקיבה שלא מצאו כלום, נמצא רק בקע סרעפתי גולש של 2 ס"מ). ממתין לביצוע בדיקת סיגמא (מקולונסקופיה חושש). סיכום בדיקות מעבדה בחתך תקופתי: 1. בדיקת נשיפה להילקובקטר בנשיפה ובדם - לא העלתה ממצא. 2. יש סימנים למחלת נשיקה בעבר וכן היפטיטיס A חיובי (B ו -C שלילי). 3. אנזימי כבד תקינים בכל התקופות בהם עשיתי בדיקה. 4. תרבית צואה/פרזיטים וכן בדיקות שתן תקינות. 5. CRP קטן מ - 0.5 בכל התקופות. 6. באאוזינופילים יש עליה קלה ולא מהותית – 7.6 אחוז 7. גם הפריטין גבוה מעט181 בהשוואה ל – 123 בעבר המשך בהודעה הבאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד``ר בן רנר
    08/03/2009

ע"פ הממצאים מתאים למעי רגיז אבל בגלל מורכבות התיק פנה רק לר' המטפל המכיר אותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המערכת לא הוסיפה את הנתון החשוב...

דניאל
    08/03/2009

המערכת לא הוסיפה את הנתון החשוב...של ה - IgG שבעצם בגללו סיפרתי את כל הסיפור הארוך. ה - ה - IgG בעליה מתמדת...החל ב - 1660...נכון ל - 19/02 1980..והיום עשיתי בדיקה חוזרת ולדעתי זה יעבור את ה - 2000. IgA , IgM היו ונשארו בתחום התקין של המספרים. אני יודע שזה מדד לדלקת/זיהום בגוף אפילו אם ה- CRP קטן מ - 0.5 - אני טועה??? לא התייחסתי להשפעה אפשרית של הכדורים של ה - PEP שלקחתי. ואני ספק אם הכאבים שלי אופייניים למעי רגיז..אבל ככה זה, שהרפואה לא מוצאת משהו אורגני ברור ומיידי...הכי קל זה ללכת לבעיה פסיכוסומטית ו/או תפקודית כמו מעי רגיש/רגיז. נא שוב התייחסותך בבקשה... דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל

ד``ר בן רנר
    10/03/2009

הערכים עדיין תקינים ועליה קלה מבטאת זיהום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים - לוקחים אנטיביוטיקה?

דניאל
    10/03/2009

ואם כן...ואכן מדובר בכאבים במערכת העיכול..איזה אנטיביוטיקה אפשר לקחת לנסיון? (אני סובל מ - G6PD)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל

ד``ר בן רנר
    11/03/2009

את זה יקבע הרופא המטפל.אני לא בטוח שזו התרופה שאתה אמור לקחת.ראשית יש לקבוע שיש זהום ולעמוד על טיבו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו