אלרגיה שמתבטאת בחסימת האף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה שמתבטאת בחסימת האף
    נועה
    12/08/2007

שלום,
    יש לי עבר היסטורי ארוך מאוד (בהתחשב בעובדה שאני רק בת 23...) של אלרגיות באף-בעבר התבטא בנזלות ואף סתום. בחודשים האחרונים, מאז חודש מרץ, החל להיעלם לי חוש הריח ואיתו כמובן הטעם. הוא בא והולך כל הזמן, אך רוב היום אני תתרנית לגמרי. הייתי אצל א.א.ג שטען כי אני אלרגית ויש לטפל רק עם כדורים ותרסיסי סטרואידים.
    מוזר שדווקא לפני שנה בתקופת האביב סבלתי הרבה יותר מנזלות ומעולם לא סבלתי מאיבוד ממושך של חוש הריח כמו עכשיו! זה כבר הפך את זה עבורי להיות הרבה יותר מייאש, ולא ברור לי אם המצב ישתנה אי פעם או לא!
    מה שרציתי לשאול זה האם ייתכן ולא מדובר באלרגיה - אנחנו כבר בסוף הקיץ עוד מעט ואין שום סימני שיפור..אולי מדובר במשהו דלקתי בסינוסים שלא עבר??
    דבר מוזר נוסף-כל פעם שנסתם לי נחיר ימין - אובד חוש הריח וכאשר הוא נפתח - יכול להיות שאריח ויכול להיות שלא. לרוב אני מריחה יותר בשעות של הבוקר והסיכויים מאוד קטנים לערב.
    במצב שכיבה בכלל האף נסתם לגמרי.
    איך בכלל מטפלים בזה? אני לא מדמיינת את המשך חיי בצורה הזו! זה ממש הוריד את איכות חיי, אני לא מרגישה בכלל את הטעם של המזון יותר..
    אודה להתייחסות.
    תודה רבה, המיואשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלרגיה שמתבטאת בחסימת האף

ד``ר ולרי טפליצקי
    13/08/2007

שלום רב,
    נאם עשית טסטים לבדיקת אלרגיה אצל רופא אלרגיה?
    כעת תקופה קשה במיוחד לאנשים אלרגיים לקרדית אבק בית.
    מאוד חשוב לדעת למה את אלרגית ואם את אלרגית בכלל, וזה ניתן לברר על ידי טסטים בלבד.
    ישנם טיפולים נוספים לאלרגיה כולל טיפול סביבתי בקרה ומדובר ברגישות לקרדית אבק בית, תיקנים, נוצות או בעלי חיים או גורמים נוספים.
    קיים טיפול חיסוני אשר מאוד יעיל גם אצל אנשים שלא מגיבים יותר לתרופות!
    גם טיפול תרופתי ניתן לשנות ולחזק, כשיעילות יורד מחליפים תרופות או מוסיפים.
    אני מקווה שרופא אא"ג בדק ושלל נוכחות פוליפים באף. פוליפים מפריעים מאוד לחוש הרח. הם מטופלים על ידי ניתוח.
    ועוד פרט חשוב, לא להשתמש בקביעות בטיפות מסוג OTRIVIN וALRIN. הם גורמים לאטרופיה רירית האף.
    בהצלחה!
    ד"ר ולרי טפליצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו