מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשר בין מתח נפשי לאלרגיהמירי16/08/2007
ד"ר שלום רב. מזה כשנתיים אני סובלת מהפרעות קצב בלב מסוג SVT. במהלך הבירור הקרדיאלי ביצעתי הולטר שהיה תקין. הרופא רצה לבצע קרדיו ביפר אך כיום לאחר השימוש התחילה פריחה באיזור המדבקות. המדבקות הוחלפו באמרחות וזה לא עזר. לאחר שבוע בשימוש עם המדבקות נוצרו לי 3 כיוות כימיות על העור איפה שהיו המדבקות. לאחר מכן הפריחות התחילו להחמיר למשל כויות כימיות היו מופיעות אחרי בדיקת דם באיזור חדירת המחט. לציין ידוע רגישות לניקל. לאחרונה התחלתי לפתח תגובות דומות לכל סוגי הפלסתרים שיש מי מפלסתר ביתי ועד לפלסתר שחדרי מיון וכ"ו. לציין כי יש לי גם תגובות אלרגיות לכמה כדורים ועקיצות דבורה פעם ב...אין לי רגישות לדבורים או לכל סוג של תרופות למעט אזולין (טיפות עיניים) אני לא מעשנת לא שותה אלכוהול ולא משתמשת בסמים. לוקחת באופן קבוע אלתרוקסין כבר חצי שנה 100 מק"ג ביום.
שאלתי היא האם כל זה הוא בעצם תוצר של התנאי אלקלים כלומר הזעה עם חשיפה מ וגברת לניקל כגון שרשרת ו/או תגובה למתח ולחץ נפשי אדיר?
תודה רבה לך ד"ר על תשובך...
אציין רק לפני סיום כי אני צריכה לעבור צריבה ורופא אלרגיה אמר לי בשלב זה לא לצבע אותה בגלל התגובות הקשות לכל מני דברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין מתח נפשי לאלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי18/08/2007שלום רב,
אלרגיה היא תוצאה של תגובת מערכת חיסון לחומרים סביבתיים בלתי מזיקים. נוצרים נוגדנים IGE או תאים שמגיבים לחומרים סביבתיים כשהם באים במגע עם הגוף. הסיבה לכך איננה ברורה, אך לגנטיקה ישנה השפעה גדולה וגם לסביבה ישנה השפעה גדולה.
תשאלי את ההורים שלך על תופעות אלרגיות.
מאוד קשה למדוד מתח נפשי כדי להבין את השפעתו.
בנוגע להזעה היא כמוון מזרזת תגובה לניקל אצל אנשים אלרגיים לניקל, אך היא איננה גורם.
יש להיזהר מלייחס לאלרגיה תגובות הלא אלרגיות. למשל תגובה לפלסטר הרבה פעמים מסוג גירוי ולא אלרגיה (זה אפשר לבדוק בעזרת PATCH TEST).
כנ"ל תגובות לתרופות.
לעתים ניתן לשפר מצב של אלרגיה על ידי טיפול אנטיהיסטמיני ממושך.
ובנוסף קיימת שיטת הכנה בפני תגובה אלרגית לפני ניתוח או בדיקת רנטגן.
בברכה.
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)