הקשר בין מתח נפשי לאלרגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין מתח נפשי לאלרגיה
    מירי
    16/08/2007

ד"ר שלום רב. מזה כשנתיים אני סובלת מהפרעות קצב בלב מסוג SVT. במהלך הבירור הקרדיאלי ביצעתי הולטר שהיה תקין. הרופא רצה לבצע קרדיו ביפר אך כיום לאחר השימוש התחילה פריחה באיזור המדבקות. המדבקות הוחלפו באמרחות וזה לא עזר. לאחר שבוע בשימוש עם המדבקות נוצרו לי 3 כיוות כימיות על העור איפה שהיו המדבקות. לאחר מכן הפריחות התחילו להחמיר למשל כויות כימיות היו מופיעות אחרי בדיקת דם באיזור חדירת המחט. לציין ידוע רגישות לניקל. לאחרונה התחלתי לפתח תגובות דומות לכל סוגי הפלסתרים שיש מי מפלסתר ביתי ועד לפלסתר שחדרי מיון וכ"ו. לציין כי יש לי גם תגובות אלרגיות לכמה כדורים ועקיצות דבורה פעם ב...אין לי רגישות לדבורים או לכל סוג של תרופות למעט אזולין (טיפות עיניים) אני לא מעשנת לא שותה אלכוהול ולא משתמשת בסמים. לוקחת באופן קבוע אלתרוקסין כבר חצי שנה 100 מק"ג ביום.
    שאלתי היא האם כל זה הוא בעצם תוצר של התנאי אלקלים כלומר הזעה עם חשיפה מ וגברת לניקל כגון שרשרת ו/או תגובה למתח ולחץ נפשי אדיר?
    תודה רבה לך ד"ר על תשובך...
    אציין רק לפני סיום כי אני צריכה לעבור צריבה ורופא אלרגיה אמר לי בשלב זה לא לצבע אותה בגלל התגובות הקשות לכל מני דברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקשר בין מתח נפשי לאלרגיה

הוספת תגובה

• הקשר בין מתח נפשי לאלרגיה

ד``ר ולרי טפליצקי
    18/08/2007

שלום רב,
    אלרגיה היא תוצאה של תגובת מערכת חיסון לחומרים סביבתיים בלתי מזיקים. נוצרים נוגדנים IGE או תאים שמגיבים לחומרים סביבתיים כשהם באים במגע עם הגוף. הסיבה לכך איננה ברורה, אך לגנטיקה ישנה השפעה גדולה וגם לסביבה ישנה השפעה גדולה.
    תשאלי את ההורים שלך על תופעות אלרגיות.
    מאוד קשה למדוד מתח נפשי כדי להבין את השפעתו.
    בנוגע להזעה היא כמוון מזרזת תגובה לניקל אצל אנשים אלרגיים לניקל, אך היא איננה גורם.
    יש להיזהר מלייחס לאלרגיה תגובות הלא אלרגיות. למשל תגובה לפלסטר הרבה פעמים מסוג גירוי ולא אלרגיה (זה אפשר לבדוק בעזרת PATCH TEST).
    כנ"ל תגובות לתרופות.
    לעתים ניתן לשפר מצב של אלרגיה על ידי טיפול אנטיהיסטמיני ממושך.
    ובנוסף קיימת שיטת הכנה בפני תגובה אלרגית לפני ניתוח או בדיקת רנטגן.
    בברכה.
    ד"ר טפליצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו