מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד מאבחנים אלרגיה לזיעהלימונית19/05/2009
ד"ר שלום,
אני מאובחנת כבר שנים כסובלת מאטופיק דרמטיטיס.
עברתי תלאות רבות וכל הזמן יש לי מקומות בגוף המלווים באלרגיה וכל הגוף מגרד נורא.
המקומות המגורים הם בדרך כלל אדומים מאוד, עור מעובבה, הרבה פעמים קשקשת, לפעמים עם שלפוחיות ולפעמים לא, ולעתים יוצאת גם מוגלה. כמו כן, העור שלי כל הזמן יבש מאוד.
בכפות הידיים - עברתי המון המון טיפולים משחתיים במשך שנים, שלא עזרו, עד שעברתי אח"כ סדרת טיפול בקרני לייזר, ולאחר מספר שנים סדרת טיפול בקרני UV.
אבל בשאר הגוף אני כל הזמן עם אזורים נרחבים של אלרגיות.
בעבר, בבדיקות הפאצ' טסט הסטנדרטיות - נמצאתי אלרגית מאוד לכל מרכיבי המתכות, ניקל (הכי), פלדיום וקובלט.
לאחר מכן נעשתה בדיקה למוצרים בהם אני משתמשת, והייתי אלרגית לחלק נרחב מהמוצרים.
אני מנסה להימנע ככל האפשר מבשמים ישירים על הגוף ודאודורנטים וככל האפשר ממגע עם מתכות.
כבר שנים אני ללא שום תכשיט, וגם בבגדים אני נזהרת מאוד שלא יהיו אביזרי מתכת כלשהם.
אלרגית גם לכל מיני בדים.
השאלה שלי: איך מאבחנים אלרגיה הקשורה לגוף עצמו ? אני חושדת שאני אלרגית לזיעה שלי, ורוצה לדעת איך ניתן לאבחן זאת? ובמידה ויימצא חיובי - מה ניתן לעשות בנדון?
כמו כן, למי ניתן לפנות בעניין - לרופא עור או לארגולוג?
סליחה על האורך,
ותודה מראש על המענה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע
לימונית19/05/2009שכחתי לציין שאני סובלת מהזעת יתר. כך שזה גורם לכך שהבעיה תישאר כל הזמן.
בנוסף, מכיוון שיש לי חזה גדול מאוד, אזור זה כל הזמן מזיע ושם הבעיה היא תמידית - מתחת לחזה ועל הבטן עצמה.
לאחרונה - ההחרפה היתה דווקא באזור הצוואר, שהוא נחשב לחשוף.
כמו כן, במסגרת הרקע הכללי של העניין, סובלת גם מנזלת אלרגית (עברתי ניתוח אף לפני כ-19 שנה שלא כל כך עזר).
כמו כן אלרגית לאבק.
שוב בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימונית
ד``ר בן רנר19/05/2009רגישות לזיעה לא קימת.יש תפרחות המופיעות בחום והזעה כתוצאנ מגירוי המערכת הפרה סימפטית בגוף אך אלרגיה לזיעה לא קימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
לימונית20/05/2009שלום לך ד"ר ברנר,
ראשית, תודה על התשובה.
אבל... אני לא בטוחה שהצלחתי להבין. אם זו לא אלרגיה, אז מדוע כל התופעות האלו בעור? איך אתה קורא לזה? - אם אתה יכול - תנסה לפרט לי קצת יותר.
ובכל מקרה, משחות לא עוזרות לי, וגם כשזה נעלם, זה מיד חוזר שוב.
מה ניתן לעשות? למי לפנות?
מחפשת פתרון אחר מאשר משחות.
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)