מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובה אלרגית לחיסוןפנינה21/08/2007
שלום,
מאז שאני זוכרת את עצמי בכל פעם שמתחלף מזג האוויר וכשיש שרב, יש לי תגובה אלרגית מינורית של נזלת והתעטשויות שנמשכות יומיים שלושה (בעיקר בשעות הבוקר). לפני שנה ו-8 חודשים היה לי התקף אלרגיה שנמשך חודשיים בערך. הסימפטומים היו נזלת והתעטשויות בלתי פוסקות. לא ממש ייחסתי לזה חשיבות, אבל כשראיתי שזה נמשך כל כך הרבה זמן פניתי לרופא אשר עשה לי טסטים והתברר שאני אלרגית לקרדית אבק הבית, כותלית יהודה ושערות חתול. הרופא המליץ לי לעשות טיפול סביבתי (ריסוס המזרון, הכריות והשמיכה ב-Acardust) וקיבלתי גם טיפול של כדורים אנטיהסטמין ותרסיס לאף. כשבוע לפי הריסוס הפסקתי לעשן בגלל שסבלתי מקוצר נשימה. באותו יום בו עשיתי את הריסוס, שאפתי את התרסיס לראותי ובערב נסעתי לבית החולים עקב קוצר נשימה חמור. אושפזתי ועשיתי טיפול אנהילציה למשך כמה חודשים ואח"כ עברתי למשאף. לאחר כמה חודשים (בתקופת הפריחה) שוב הופיעו הסימפטומים והפעם הלכתי לרופא אחר, ששוב עשה לי טסטים והפעם הוא אמר לי שאני אלרגית גם ל-3 סוגים של דשא. הוא המליץ על טיפול של חיסון.
באמצע חודש אפריל השנה התחלתי לקבל זריקות (4 במספר) פעם בשבוע, כשכל פעם מעלים את המינון. לפני שבועיים קיבלתי זריקה מספר 13 (שהיא הזריקה הראשונה של השלב השלישי). חיכיתי במרפאה חצי שעה ולאחר שהכל היה בסדר יצאתי משם. לאחר 45 דקות מרגע שקיבלתי את הזריקה הרגשתי הרגשה של חום ושריפה באיזור הצואר. התקשרתי לרופא והוא אמר לי לחזור למרפאה כי יש לי תגובה אלרגית לחיסון. פלג הגוף העליון שלי התכסה בכתמים אדומים וכל הגוף גירד לי. הוא נתן לי זריקה וכדור. חיכיתי שעה לראות שזה משפיע ובזמן הזה התחלתי להשתעל ולהוציא ליחה. אחרי שעה הכל נרגע פחות או יותר והלכתי הביתה. הרופא אמר לי שמעתה והלאה אצטרך לקחת כדור אנטיהסטמין (אריוס 5 מ"ג) חצי שעה לפני הזריקה. שבוע לאחר מכן הלכתי למרפאה לקבל זריקה והפעם לקחתי כדור חצי שעה לפני. הפעם חיכיתי שעה ולא הייתה שום תגובה אלרגית. כשהגעתי הביתה התחלתי שוב להרגיש את הרגשת הבעירה הפנימית והגירוד והפעם הכתמים האדומים הופיעו גם על הירכיים וגם על הפנים. גם הפעם השתעלתי והייתה נזלת. לקחתי עוד כדור ורק למחרת התפוגגו הכתמים האדומים והפריחה.
יש לי חתולה שנמצאת אצלי כבר שנתיים וחצי ולפני שעשיתי טסטים וגיליתי שאני אלרגית אליה, לא היו לי שום תגובות אלרגיות (ואני נמצאת איתה הרבה מכיוון שאני עובדת בבית). גם לפני שהתחלתי לקבל את הזריקות ואפילו כשהחתולה התכרבלה לידי לא התחלתי להתעטש ולא היו שום תגובות אלרגיות כגון נזלת וכד'.
השאלות שלי הן האם לא מיהרתי לעשות חיסונים לפני שבדקתי שאולי התקף האלרגיה הארוך שהיה לי לפני שנה ו-8 חודשים היה מקרה חד פעמי והדברים יחזרו למסלולם? האם כדאי לי להמשיך בזריקות למרות התגובות האלרגיות שמתרחשות אצלי (שהן מאד לא נעימות)? האם יכול להיות שהתקף האלרגיה הנ"ל משקף מתח ולחץ?
מתנצלת מראש על אורך ההודעה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה אלרגית לחיסון
ד``ר בן רנר22/08/2007שלום פנינה.
הטיפול החיסוני יעיל מקובל ודורש סבלנות.תופעות לוואי קורות בשכיחות נמוכה אבל קיימות ולכן יש להמתין במרפאה לאחר הטיפול . אני מניח שקבלת הסבר בנידון .נטילת אנטיהיסטמיניקה יעילה ואמורה לנטרל תגובות קלות.השאלה האם להמשיך למרות תופעות הלוואי במקומה וההחלטה חייבת להעשות לאחר התיעצות עם הרופא המטפל בך.תגובות כאלה עלולות שלא לחזור על עצמן בהמשך החיסון .לא לכל מטופל רגישות שווה ויש להתאים את המינון הנכון לכל מטופל בנפרד.הטיפול אמור להמשך מספר שנים ואת עדיין רק בתחילתו.-סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)