אלרגיה לטיטניום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לטיטניום
    ציפי
    14/06/2009

שלום רב

אני בת 29 ועומדת לעבור ניתוח קיבוע בגב תחתון בשל פריצת דיסק שלא נמצא לה מזור אחר.

המקבע עשוי מטיטניום, כששאלתי את המנתח על רגישות לטיטניום הוא אמר שזה נדיר אך הפנה אותי לבקשתי לבדיקת אלרגיה. גישתי הייתה - למה לא להמנע מסיבוך אפשרי?

עם זאת, בקופת חולים אין את בדיקת האלרגיה הזו בקיט והפנו אותי לבתי חולים. רופא הקופה אמר שמדובר ברגישות נדירה ביותר וזו גם הייתה התרשמותי מדברי המנתח.

בבתי החולים יש תורים פנוים לבדיקות אלרגיה רק בעוד כמה חודשים ואיני מעוניינת לדחות את הניתוח עד אז.

שאלתי היא: עד כמה נפוצה היא רגישות לטיטניום והאם אפשר לוותר על בדיקת הרגישות ולעבור את הניתוח בלעדיה?

אציין כרקע שאני חיה עם תסמונת הפיברומיאלגיה, וכן שאני אלרגית לקרדית אבק הבית ולפריחת עץ הזית. בגזרת המתכות, תכשיטים ממתכת פשוטה גורמים לגירוי בעורי, אך איני רגישה לזהב וכסף.

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לטיטניום

הוספת תגובה

• אלרגיה לטיטניום

ד``ר ולרי טפליצקי
    15/06/2009

שלום רב, אלרגיה לטיטניום היא אכן דבר נדיר.
    אבל להתחשב במחלות רקע שלך כדאי לך לא למהר ולבצע בדיקת רגישות לטיטניום וניקל שזה גם סוג של מתכת שנמצאת בתכשיטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו