אורטיקריה כולינרגית או אנאפילקסיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורטיקריה כולינרגית או אנאפילקסיס
    אור
    11/07/2009

שלום לכולם

אני סובל מהתקפי אלרגיה שאחרי מאמץ, מאמצים שכוללים ריצות שחייה חדר כושר ועוד

אני עדיין לא בטוח האם יש לי אורטיקריה או אנאפלקסיס

ההתקפים שלי מלווים בעיקר בקוצר נשימה, והתנפחות אזור הפנים- במיוחד העניים!!!

מדי פעם מלווה ההתקף גם בפריחה מזערית, אך לא בכל התקף, בגלל זה אני לא בטוח האם זה אורטיקריה (שהתסמין העיקרי הוא פריחה, ופחות מלווה בקוצר נשימה) או אנאפלקסיס (שלא ממש מסביר את הפריחה)

נכון הטיפול העיקרי שלי הוא ונטולין שכבר איבד השפעה, וכדור שקוראים לו telfast
    לפי הרגשה שלי הכדור הזה לא משפיע, וזה בגלל שאחרי שלקחתי אותו במשך שבועיים (כדור ביום) עדיין המצב לא השתנה ואחרי ריצה קלה קיבלתי התקף

צריך לציין שכרגע ההבחנה שנתנו לי הרופאים היא (אלרגיה ל:.... , ואסטמה)

הרגישויות שלי נעות ממוצרי מזון לחומרים שבהם אני יכול לבוא במגע (כמו דשא), וחומרים נשימתיים כמו סוגים שונים של עצים (להנה, זית וכו)

אני נמצא במצב לא נעים, בגלל חוסר בפעילות גופנים משקל גופי עלה, ואני פשוט מרגיש פחות ופחות בריא.

1) האם הזריקות שיש בשוק אמורות לתת לי מענה? (אני שואל כי קיים טווח גדול של ריגישויות)

2) האם יש הנטיהיסטמים חדש אשר יכול לתת לי מענה טוב יותר?

3) האם טלפסט או כל הנטי היסטמין אחר יעלים באם לוקחים אותו רק זמן מה לפני פעילות גופנים כמניעה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אורטיקריה

ד``ר ולרי טפליצקי
    13/07/2009

1) האם הזריקות שיש בשוק אמורות לתת לי מענה? (אני שואל כי קיים טווח גדול של ריגישויות) - אם מדובר באפיפן, אז שו שריקה למצב חרום בלבד עם קשי נשימה קשים ומצב לפני התעלפות.

2) האם יש הנטיהיסטמים חדש אשר יכול לתת לי מענה טוב יותר? - צריך למקשם טיפול אנטיהיסטמיני עם שילוב של כדורים שונים.

3) האם טלפסט או כל הנטי היסטמין אחר יעלים באם לוקחים אותו רק זמן מה לפני פעילות גופנים כמניעה? - צריך לנסות כמה סוגים של תרופות אנטיהיסטמיניות, כשעה לפני המאמץ ולראות את השפעתם.

בנוסף צריך לבדוק בעזרת טסטים אלרגיים עוריים רגישות למזונות שונים ואלרגנים נשאפים ולקבוע קיימת ולא רגישות מוגדרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו