מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורטיקריה כולינרגית או אנאפילקסיסאור11/07/2009
שלום לכולם
אני סובל מהתקפי אלרגיה שאחרי מאמץ, מאמצים שכוללים ריצות שחייה חדר כושר ועוד
אני עדיין לא בטוח האם יש לי אורטיקריה או אנאפלקסיס
ההתקפים שלי מלווים בעיקר בקוצר נשימה, והתנפחות אזור הפנים- במיוחד העניים!!!
מדי פעם מלווה ההתקף גם בפריחה מזערית, אך לא בכל התקף, בגלל זה אני לא בטוח האם זה אורטיקריה (שהתסמין העיקרי הוא פריחה, ופחות מלווה בקוצר נשימה) או אנאפלקסיס (שלא ממש מסביר את הפריחה)
נכון הטיפול העיקרי שלי הוא ונטולין שכבר איבד השפעה, וכדור שקוראים לו telfast
לפי הרגשה שלי הכדור הזה לא משפיע, וזה בגלל שאחרי שלקחתי אותו במשך שבועיים (כדור ביום) עדיין המצב לא השתנה ואחרי ריצה קלה קיבלתי התקף
צריך לציין שכרגע ההבחנה שנתנו לי הרופאים היא (אלרגיה ל:.... , ואסטמה)
הרגישויות שלי נעות ממוצרי מזון לחומרים שבהם אני יכול לבוא במגע (כמו דשא), וחומרים נשימתיים כמו סוגים שונים של עצים (להנה, זית וכו)
אני נמצא במצב לא נעים, בגלל חוסר בפעילות גופנים משקל גופי עלה, ואני פשוט מרגיש פחות ופחות בריא.
1) האם הזריקות שיש בשוק אמורות לתת לי מענה? (אני שואל כי קיים טווח גדול של ריגישויות)
2) האם יש הנטיהיסטמים חדש אשר יכול לתת לי מענה טוב יותר?
3) האם טלפסט או כל הנטי היסטמין אחר יעלים באם לוקחים אותו רק זמן מה לפני פעילות גופנים כמניעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה
ד``ר ולרי טפליצקי13/07/20091) האם הזריקות שיש בשוק אמורות לתת לי מענה? (אני שואל כי קיים טווח גדול של ריגישויות) - אם מדובר באפיפן, אז שו שריקה למצב חרום בלבד עם קשי נשימה קשים ומצב לפני התעלפות.
2) האם יש הנטיהיסטמים חדש אשר יכול לתת לי מענה טוב יותר? - צריך למקשם טיפול אנטיהיסטמיני עם שילוב של כדורים שונים.
3) האם טלפסט או כל הנטי היסטמין אחר יעלים באם לוקחים אותו רק זמן מה לפני פעילות גופנים כמניעה? - צריך לנסות כמה סוגים של תרופות אנטיהיסטמיניות, כשעה לפני המאמץ ולראות את השפעתם.
בנוסף צריך לבדוק בעזרת טסטים אלרגיים עוריים רגישות למזונות שונים ואלרגנים נשאפים ולקבוע קיימת ולא רגישות מוגדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)