מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה ודלקת באוזןשני16/07/2009
דר' שלום רב,
לאחרונה ולראשונה בחיי התחלתי לסבול מאלרגיות. ההתקפים מחמירים בחודשים האחרונים וכעת יש עד מספר התקפים ביום, כאשר הסימפטומים שהחלו בנזלת אלרגית ועיטושים התרחבו וכעת יש גם גרד עז בגרון, צריבות וגרד בעיניים, וגרד חזק מאוד באוזניים. כאשר ראיתי ששום טיפול לא עוזר בצורה מיטבית, קבעתי תור לאלרגולוג (יתקיים בשבוע הבא).
בינתיים המליץ רופא המשפחה לא ליטול אנטי היסטמינים עד הבדיקה, וזיהה דלקה באוזן ורשם לי טיפות - אמר שגם רצוי לא ליטול אנטיביוטיקה לפני בדיקה אלרגית. ובכל זאת הפנה אותי לאאג, אשר לדבריו באמת יש דלקת לא יפה באוזן, ייתכן שכתוצאה מהאלרגיה, ואני חייבת לקחת אנטיביוטיקה (מוקסיפן), כמו כן רשם לי אנטי-היסטמינים (לורטדין) ותרסיס ספריי להקלה על הנזלת (פלוטיקסון פרופיונט).
מה עושים? האם ליטול את האנטיביוטיקה למרות הבדיקה? האם התרסיס מותר? האם יש טיפול אחר שיכול להקל בינתיים על כל הסימפטומים המעיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי16/07/2009שלום רב, רק אנטיהיסטמינים לא מומלץ לקחת לפני טסטים אלרגיים בגלל השפעתם הנוגדת על הטסטים.
תרסיס לאף פליקסונז ואנטיביוטיקה מותר ללא חשש.
במקרה ומצב בלתי נסבל אפשר גם לקחת אנטיהיסטמינים בהבנה שזה יכול להפריע לטסטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה דלקת באוזן ובעין :) ותוצאות
שני19/07/2009תודה ד"ר טפליצקי,
בבדיקת טסטים לנשאפים התגלו הדברים הבאים: Agrostis, Dust Mite, Bermuda, Prietaria and Lolium. האבחנה הסופית היא ריניטיס.
הבנתי שברמודה זו יבלית, פרייטריה - כתלית יהודה וקרדית האבק כמובן. שאלותיי הינן מה ההבדל בין קרדית האבק - לקרדית אבק הבית (נעשתה הפרדה אצלי בטסטים בין השתיים) וכן מה אומרים כל השאר?
האם הסימפטומים שלי יכולים להצביע על אלרגיות נוספות מלבד נשאפות? האם בראייתך יש צורך לבצע כרגע בדיקות נוספות?
על איזה טיפול תרופתי היית ממליץ? האם ניתן לעבור חיסון? מה היית ממליץ כטיפול משלים עצמי - לא תרופתי?
בתודה מראש,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה דלקת באוזן ובעין :) ותוצאות
ד``ר ולרי טפליצקי19/07/2009יש לטפל באבק בבית ולקחת תרופות בקיבלת קודם.
לא צריך בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)