אלרגיה ודלקת באוזן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה ודלקת באוזן
    שני
    16/07/2009

דר' שלום רב,

לאחרונה ולראשונה בחיי התחלתי לסבול מאלרגיות. ההתקפים מחמירים בחודשים האחרונים וכעת יש עד מספר התקפים ביום, כאשר הסימפטומים שהחלו בנזלת אלרגית ועיטושים התרחבו וכעת יש גם גרד עז בגרון, צריבות וגרד בעיניים, וגרד חזק מאוד באוזניים. כאשר ראיתי ששום טיפול לא עוזר בצורה מיטבית, קבעתי תור לאלרגולוג (יתקיים בשבוע הבא).

בינתיים המליץ רופא המשפחה לא ליטול אנטי היסטמינים עד הבדיקה, וזיהה דלקה באוזן ורשם לי טיפות - אמר שגם רצוי לא ליטול אנטיביוטיקה לפני בדיקה אלרגית. ובכל זאת הפנה אותי לאאג, אשר לדבריו באמת יש דלקת לא יפה באוזן, ייתכן שכתוצאה מהאלרגיה, ואני חייבת לקחת אנטיביוטיקה (מוקסיפן), כמו כן רשם לי אנטי-היסטמינים (לורטדין) ותרסיס ספריי להקלה על הנזלת (פלוטיקסון פרופיונט).

מה עושים? האם ליטול את האנטיביוטיקה למרות הבדיקה? האם התרסיס מותר? האם יש טיפול אחר שיכול להקל בינתיים על כל הסימפטומים המעיקים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ודלקת באוזן

הוספת תגובה

• אלרגיה

ד``ר ולרי טפליצקי
    16/07/2009

שלום רב, רק אנטיהיסטמינים לא מומלץ לקחת לפני טסטים אלרגיים בגלל השפעתם הנוגדת על הטסטים.
    תרסיס לאף פליקסונז ואנטיביוטיקה מותר ללא חשש.
    במקרה ומצב בלתי נסבל אפשר גם לקחת אנטיהיסטמינים בהבנה שזה יכול להפריע לטסטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה דלקת באוזן ובעין :) ותוצאות

שני
    19/07/2009

תודה ד"ר טפליצקי,

בבדיקת טסטים לנשאפים התגלו הדברים הבאים: Agrostis, Dust Mite, Bermuda, Prietaria and Lolium. האבחנה הסופית היא ריניטיס.

הבנתי שברמודה זו יבלית, פרייטריה - כתלית יהודה וקרדית האבק כמובן. שאלותיי הינן מה ההבדל בין קרדית האבק - לקרדית אבק הבית (נעשתה הפרדה אצלי בטסטים בין השתיים) וכן מה אומרים כל השאר?

האם הסימפטומים שלי יכולים להצביע על אלרגיות נוספות מלבד נשאפות? האם בראייתך יש צורך לבצע כרגע בדיקות נוספות?

על איזה טיפול תרופתי היית ממליץ? האם ניתן לעבור חיסון? מה היית ממליץ כטיפול משלים עצמי - לא תרופתי?

בתודה מראש,

שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה דלקת באוזן ובעין :) ותוצאות

ד``ר ולרי טפליצקי
    19/07/2009

יש לטפל באבק בבית ולקחת תרופות בקיבלת קודם.
    לא צריך בדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו