פריחה הקשורה לתהליכים דלקטיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה הקשורה לתהליכים דלקטיים
    דורה
    31/07/2009

שלום רב, במהלך של יותר מעשר שנים מופיעה פריחה על גופי בזמן שהגוף מתמודד עם דלקת כלשהי. כשהדלקת מלווה בחום, הפריחה יותר חזקה. מקומות הפריחה הם מסויימים וקבועים : משני צדי הצוואר, על-יד שני בתי השחי, במפשעה גם משני הצדדים, בצורה סימטרית, וגם בגב לאורך עמוד השידרה.
    בהתחלה חשבו שזאת אלרגיה לפניצילין, שלקחתי בזמן דלקת בשן. אבל בהמשך הפריחה הופיעה גם כשלא לקחתי שום תרופה, אבל היה לי חום. למשל חליתי בסינוסיטיס והיה לי חום לא גבוה, הפריחה הופיעה ביום השני של המחלה, לא לקחתי אנטיביוטיקה במקרה הזה. פעם אחרת היתה לי דלקת בכתף, בורסיטיס, וגם הופיעה פריחה. בחורף שעבר חליתי בסוג של וירוס קשה מאוד, היו סימני צינון, חולשה וחום מאוד גבוה שנמשך 5 ימים ולא הצלחתי להוריד אותו עם תרופות להורדת החום. הופיעה פריחה כל-כך חזקה שעוד לא היתה לי קודם.
    צריך לציין שהפריחה לא מגרדת, אבל זה נראה מפחיד. ככל שאני מבריאה, הפריחה לאט לאט עוברת.
    כרגע שוב אני הצטננתי, באמצע הקיץ, כנראה מהמזגנים, הגב תפוס וכואב מאוד בחלק האמצעי שלו, בין השכמות למותניים, יש לי חום 37.5 ושוב הופיעה פריחה.
    רציתי לבקש את חוות דעתכם בעניין הפריחה ומה מומלץ לעשות.
    בתודה מראש, - דורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פריחה הקשורה לתהליכים דלקטיים

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/08/2009

בכל מקרה של פריחה חוזרת יש לאבחן אותה לפי המראה, ובמקרים מסויימים יעשו גם טסטים אלרגיים.
    בנוסף כדאי לבצע בירור מעבדתי שמקובל במקרה של פריחה חוזרת (ווסקוליטיס עורי?).
    קיימת גם אלרגיה לתרופות נגד חום כמו אקמול, אדקס, אדביל, נורופן, אופטלגין. צריך לבדקו קשר נסיבתי עם נטילת תרופות האלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו