רגישות או אלרגיה לאבוקדו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות או אלרגיה לאבוקדו
    לין
    24/09/2009

שלום רב,
    הבעיה:

אני בת 37, ללא בעיות בריאות מיוחדות. לאחרונה אני מגלה כי לאחר אכילת אבוקדו, מיד נוצרים אצלי כאבי בטן ובחילות, ממש כמה דקות עם סיום האכילה.

הרקע (לא חובה לקרוא):

איך הבנתי שזה מאבודקו? לאחר שאכלתי סושי (אני הכנתי) עם פרוסות אבוקדות בפנים (כמו שאני עושה כבר שנים, ללא בעיה) מיד החלו כאבי הבטן. לא ייחסתי להם גורם כלשהו.
    למחרת אכלתי שתי פרוסות לחם עם אבוקדו - שוב, כאבי בטן, בחילות - הרבה יותר חזק (יותר אבוקדו בתפריט...). מיד עשיתי הקשר, ונמנעתי מאבוקדו.
    אמש (לאחר כ -3 חודשים) שוב יצא לי לטעום אבוקדו, בכמות ממש קטנה, אולי כפית וחצי. ושוב חזרו כאבי הבטן והבחילות שלא חשתי כבר זמן רב.

השאלה:

האם אפשר בגילי המופלג, פתאום וללא סיבה נראית לעין לפתח רגישות למזון שאני אוכלת כבר שנים (לא באופן תדיר מאד, אבל מדי פעם)? האם זו אלרגיה, רגישות? מה עושים עם הבעיה המצחיקה הזו? האם אבוקדו מוכר כ troublemaker?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות או אלרגיה לאבוקדו

הוספת תגובה

• לין

ד``ר בן רנר
    24/09/2009

קודם כול ארגיע אותך שגיל 37 אינו מופלג ואאחל לך אריכות ימים.אבוקדו הוא פרי אלרגני ידוע.trouble makerכפי שאת קוראת לזה.אציע לבצע מבחן עורי על מנת לקבוע בוודאות את האבחנה.
    שנה טובה וחתימה טובה בלי אבוקדו(שאני מאד אוהב)
    דר' ורנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, דוקטור! שנה טובה :-)

לין
    30/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו