אלרגיה לעונה?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לעונה?!
    אמא שמבינה
    14/11/2009

שלום רב למומחים,
    בני בן 4.5 בכל שנה סובל מפריחות בפנים ובחזה. הפריחה היא אדומה ומופיעה בעיקר מתחת לעיניים, מסביב לפה, אף, ובית החזה. הפריחה מגרדת לו מאוד. הפריחה מופיעה בכל שנה החל מסוף חודש אוקטובר ועד לתחילת הקיץ. בני עשה בדיקת דם לגילוי אלרגיות ונמצא כי ישנה רגישות לאלרגיה.
    אני ובעלי שמנו לב, כי מיד לאחר אכילת מוצרי חלב, הפריחה מתגברת והצבע האדום מתחזק משמעותית ומתפשט לעוד איזורים בפנים. עשינו ניסוי, והורדנו לו את צריכת מוצרי החלב והפלא ופלא, גם הפריחה כמעט ונעלמה. בשבוע האחרון אנו לא נותנים לו חלב למעט חצי כוס חלב בבוקר ואכן אין לו פריחה. שלשום ראינו בסופר חלב דל בלוקטוז וקנינו לו. והחלב הזה לא גורם לו לפריחה לשמחתי.
    השאלה שלי היא, הייתכן כי בני סובל מלארגיה לחלב רק כחצי שנה? מאחר ולקראת אמצע האביב ועד תחילת הסתיו אין לו פריחה כלל!!!!
    היש הסבר לתופעה?
    המון תודות לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לעונה?!

הוספת תגובה

• מה גורם לפריחה

ד``ר ולרי טפליצקי
    15/11/2009

שלום רב,
    אין אלרגיה לחלב פרה שמפריעה רק בחצי שנה.
    בכל זאת הפריחה יכולה להיות אלרגית בהחלט: לאלרגנים עונתיים שמקורם בצמחיה, למשל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת,

אמא שמבינה
    15/11/2009

יש הסבר לתופעה שמניעה מאכילת מוצרי חלב מפחיתה משמעותית את הפריחה? אנחנו פשוט תושבי אילת ואין לנו כאן רופא אלרגיות. אני מנסה לחסוך נסיעה לבאר שבע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו