מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה למשחה נגד אקנה?מיכל17/01/2010
שלום רב,
שמי מיכל ואני בת 21,
לפני כמה ימים הלכתי לרופאת עור בקשר לפצעונים שיש לי בפנים- בעיקר במצח, מעין פצעי בגרות כאלה-אקנה והיא נתנה לי משחה בשם רט-אויט על מנת למרוח על הפנים.
לאחר יומיים בערך של שימוש במשחה הפנים התחילו להיות ממש יבשות וקצת להתקלף לי בעיקר באזור הלחיים, כאשר עכשיו היובש ממש התגבר ובנוסף רואים קצת אדמומיות על האזור הזה וזה מאוד שורף
האם זו תגובה אלרגית למשחה? יש לציין שאני אלרגית לאבק, לחתולים ולעץ זית ועוברת חיסונים כל שבוע בביח
מצפה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למשחה נגד אקנה?
ד``ר ולרי טפליצקי18/01/2010שלום רב,
קשה לענות לשאלה שלך באופן חד משמעי, אבל התגובה שאת מטארת מתאימה קודם כל לתגובת גירוי למשחה ולא אלרגיה למשחה. צריך להימנע מחשיפה לשמש, למרוח משחה בכמות קטנה יותר ולעקוב אחרי ההתפתחות. במקרה וגירוי העור מתחזק תצתרכי להפסיק שימוש במשחה הזו ולהתייעץ עם רופא עור על ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דחוף
אמא מודאגת19/01/2010תודה רבה על התגובה המהירה -
לא ברור לי האם פנסטיל זה אנטיהיסטמין ויעיל במקרה שלנו כי הילד החל להעלות חום גבוה מעל 39 אחרי יומיים של טיפול. לצערי אנו לא יודעים מה מקור האלרגיה (עקיצות, אוכל, אבקנים ...) ויכול להיות שהוא עדיין חשוף למקור.
הרופא המקומי לא הכיר את התרופה גם לאחר קריאת הרכב הכימי שלו והמליץ לנו על chlorpheniramine maleate סירופ וכדורים prednisolone (5 mg אנו מאוד מבולבלים האם לעבור לטיפול החדש או להשאר עם הפנסטיל (לקחנו כבר יומיים פעמיים ביום) כמה עוד להמשיך? האם חום אומר החמרה או שזה עוד שלב באלרגיה?
חשוב לציין עד היום לא הייתה תגובה אלרגית לשום גורם (אבל זו הפעם הראשונה שלו בתאילנד)
אנו מודים על תגובה המהירה כי אנו קצת אבודים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דחוף
אמא מודאגת19/01/2010תודה רבה על התגובה המהירה -
לא ברור לי האם פנסטיל זה אנטיהיסטמין ויעיל במקרה שלנו כי הילד החל להעלות חום גבוה מעל 39 אחרי יומיים של טיפול. לצערי אנו לא יודעים מה מקור האלרגיה (עקיצות, אוכל, אבקנים ...) ויכול להיות שהוא עדיין חשוף למקור.
הרופא המקומי לא הכיר את התרופה גם לאחר קריאת הרכב הכימי שלו והמליץ לנו על chlorpheniramine maleate סירופ וכדורים prednisolone (5 mg אנו מאוד מבולבלים האם לעבור לטיפול החדש או להשאר עם הפנסטיל (לקחנו כבר יומיים פעמיים ביום) כמה עוד להמשיך? האם חום אומר החמרה או שזה עוד שלב באלרגיה?
חשוב לציין עד היום לא הייתה תגובה אלרגית לשום גורם (אבל זו הפעם הראשונה שלו בתאילנד)
אנו מודים על תגובה המהירה כי אנו קצת אבודים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)