מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקס? אלרגיה? מבולבלת...ליאור08/10/2007
שלום רב, סליחה מראש על אורך ההודעה..אנא סבלנותך
בתי בת ארבעה חודשים אובחנה כסובלת מרפלוקס כבר בגיל שבועיים. מטופלת בלוסק בסירופ ,ישנה בהגבהה וכיוצ"ב. עד לפני עשרה ימים היתה הכלכלה מבוססת על הנקה בלבד. לפני כשלושה שבועות התחילו לצוץ כתמים אדמדמים-ורדרדים על הגב, בטן, לעתים במצח ובבתי השחי..ונעלמו. לא נראים מגרדים או מחוספסים וצבעם מאד בהיר. בתחילה היו מופיעים לפנות ערב לאחר האמבטיה. לאחר מכן עם היקיצה..בקיצור, בכל פעם בזמן אחר. לכן גם צילמתי ליתר בטחון. רופא הילדים טוען כי אין מה להתרגש ושזה משהו עונתי, שלל אטופיק דרמטיטיס, לא קישר בין הרפלוקס לפריחה המשונה הזו.
לפני עשרה ימים הגיעו מים עד נפש עם הפליטות והתחלתי לשלב אנפמיל AR יחד עם ההנקה. הקטנה אכלה ברצון רב , אבל ממשיכה לפלוט ועכשיו זה יותר גרוע כיוון שאני רואה את האוכל לעתים עולה עד לפה ונבלע בחזרה במרקם מותק יותר מחלב האם שזה בכלל לא רצוי לי מחשש השתנקות וכו'. במקביל התחלתי להתנזר לחלוטין ממוצרי חלב, לא נרשם שיפור משמעותי בהנקה מבחינת הפליטות וכן מבחינת הפריחה המוזרה שבאה והולכת.
ויחד עם כל זאת גם הלוסק מכיל לקטוז וגם האנפמיל הוא על בסיס מוצקי חלב אז אני כבר לא יודעת כלום
האם יש סיכוי שהילדה אלרגית למשהו? האם ה"רפלוקס המסיבי " בו אובחנה בגיל שבועיים הוא בעצם אלרגיה? מה לעשות? אני עייפה מלפנות לגסטרו ולרופא הילדים, יוצאת כל פעם יותר ויותר מבולבלת... האם יש אפשרות לצרף לכאן תמונות להמחשה?
סליחה על האורך
ותודה
אמא עייפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס? אלרגיה?
ד``ר ולרי טפליצקי08/10/2007שלום רב,
נכון, אלרגיה לחלב פרה באה בחשבון, אבל יותר סביר שמדובר ברפלוקס בלבד.
אם תינוק עולה במשקל ומתפתח יפה, אין דעגה.
תפני לרופא אלרגיה אשר יעשה בדיקות רגישות למזון תינוקות.
לפעמים בגיל הזה במקרה של חשש לאלרגיה לחלב פרה עוברים להזנה עם פורמולה על בסיס סויה עוד לפני בדיקות של אלרגיה.
בהצלחה
ד"ר ולרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאור09/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

