רפלוקס? אלרגיה? מבולבלת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלוקס? אלרגיה? מבולבלת...
    ליאור
    08/10/2007

שלום רב, סליחה מראש על אורך ההודעה..אנא סבלנותך
    בתי בת ארבעה חודשים אובחנה כסובלת מרפלוקס כבר בגיל שבועיים. מטופלת בלוסק בסירופ ,ישנה בהגבהה וכיוצ"ב. עד לפני עשרה ימים היתה הכלכלה מבוססת על הנקה בלבד. לפני כשלושה שבועות התחילו לצוץ כתמים אדמדמים-ורדרדים על הגב, בטן, לעתים במצח ובבתי השחי..ונעלמו. לא נראים מגרדים או מחוספסים וצבעם מאד בהיר. בתחילה היו מופיעים לפנות ערב לאחר האמבטיה. לאחר מכן עם היקיצה..בקיצור, בכל פעם בזמן אחר. לכן גם צילמתי ליתר בטחון. רופא הילדים טוען כי אין מה להתרגש ושזה משהו עונתי, שלל אטופיק דרמטיטיס, לא קישר בין הרפלוקס לפריחה המשונה הזו.
    לפני עשרה ימים הגיעו מים עד נפש עם הפליטות והתחלתי לשלב אנפמיל AR יחד עם ההנקה. הקטנה אכלה ברצון רב , אבל ממשיכה לפלוט ועכשיו זה יותר גרוע כיוון שאני רואה את האוכל לעתים עולה עד לפה ונבלע בחזרה במרקם מותק יותר מחלב האם שזה בכלל לא רצוי לי מחשש השתנקות וכו'. במקביל התחלתי להתנזר לחלוטין ממוצרי חלב, לא נרשם שיפור משמעותי בהנקה מבחינת הפליטות וכן מבחינת הפריחה המוזרה שבאה והולכת.
    ויחד עם כל זאת גם הלוסק מכיל לקטוז וגם האנפמיל הוא על בסיס מוצקי חלב אז אני כבר לא יודעת כלום
    האם יש סיכוי שהילדה אלרגית למשהו? האם ה"רפלוקס המסיבי " בו אובחנה בגיל שבועיים הוא בעצם אלרגיה? מה לעשות? אני עייפה מלפנות לגסטרו ולרופא הילדים, יוצאת כל פעם יותר ויותר מבולבלת... האם יש אפשרות לצרף לכאן תמונות להמחשה?
    סליחה על האורך
    ותודה
    אמא עייפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס? אלרגיה? מבולבלת...

הוספת תגובה

• רפלוקס? אלרגיה?

ד``ר ולרי טפליצקי
    08/10/2007

שלום רב,
    נכון, אלרגיה לחלב פרה באה בחשבון, אבל יותר סביר שמדובר ברפלוקס בלבד.
    אם תינוק עולה במשקל ומתפתח יפה, אין דעגה.
    תפני לרופא אלרגיה אשר יעשה בדיקות רגישות למזון תינוקות.
    לפעמים בגיל הזה במקרה של חשש לאלרגיה לחלב פרה עוברים להזנה עם פורמולה על בסיס סויה עוד לפני בדיקות של אלרגיה.
    בהצלחה
    ד"ר ולרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליאור
    09/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו