אלרגיה לחלבון חלב אצל בן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלבון חלב אצל בן שנה
    דנה
    18/05/2010

שלום,
    הבן שלי אובחן כסובל מאלרגיה לחלבון חלב בגיל 5 חודשים -בעקבות הופעת תסמינים כגון פריחה אופיינית הקאות ושלשול לאחר חשיפה לתמ"ל חלבי בגיל זה .
    האבחון אצל אלרגולוג נעשה בטסט עורי.
    נשללה אלרגיה לסויה.
    בטסט עורי מחודש שנערך עכשיו -בגיל שנה -עדיין יש אלרגיה לחלב, והוסבר לי שהטסט בודק רק אלרגיה לחלב בקר
    שאלתי האם ניתן לתת חלב עיזים הוסבר לי כי מומלץ שלא בגלל הסטטיסטיקה (ומשהו שמתחיל בcross ... ) כלומר בגלל שיש סיכוי רב יותר שמי שאלרגי לחלב בקר יהיה אלרגי לחלב עיזים.
    כמו כן נאמר לי כי לא ניתן לבדוק חד משמעית האם אלרגי לחלב עיזים ולכן יש להמנע.

אשמח לדעת האם ידוע לכם על בדיקה שניתן לבדוק באמצעותה האם אכן אלרגי לחלב עזים ?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דנה

ד``ר בן רנר
    20/05/2010

שלום דנה.
    ילד רגיש לחלב פרה רגיש גם לחלב עיזים! אין הבדל! יש גם תבחין ספציפי לחלב עיזים ואני לא מבין מדוע נאמר לך שאין!.(טוב שיש פורום!)בקיצור תני לתנובה להתפרנס בשלב זה מאחרים.בדיקה נוספת יש לבצע אחת לחצי שנה עד שנה.הרגישות אמורה לעבור ב90% מהילדים עד גיל שלוש.חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו