אלרגיה לסוגי מזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לסוגי מזון
    רואי ל.ו.
    25/05/2010

שלום!

מאז גיל מאוד צעיר יש לי אלרגיה המתבטאת בהתעטשויות ובנזלת. הסקרנות גברה עליי ועשיתי טסטים לבדיקת אלרגנים וגיליתי שאני אלרגי לצמחים שונים. עם זאת, האלרגיה שלי מתבטאת גם לאחר אכילת מזונות מסוימים - יש לי תחושה של חנק בגרון, מעין צרבת ותחושה לא נעימה בושט. מבין המזונות שגורמים לי את זה - אבטיח (בעיקר), שקדים, אגוזים, בננה, מלפפון ומנגו. האם מישהו יוכל להגיד לי מה משותף לכל המזונות האלה שיכול לגרום לאלרגיה?

תודה רבה,
    רואי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לסוגי מזון

הוספת תגובה

• רואי

ד``ר בן רנר
    25/05/2010

שלום רואי
    לחלק הראשון של שאלתך מדובר קרוב לוודאי בנזלת אלרגית על רקע רגישות לצמחיה נפוצה ואולי גם אלרגנים נוספים. החלק השני סבוך יותר. קיימת תסמונת שהתגלתה רק בשנים האחרונות המתבטאת באלרגיה באזור הושט .הגורמים שונים אך בעיקר מדובר במזון הגורם לתגובה בושט עם היצרות חסימה או הרגשה לא נעימה.את זה צריך לבדוק ומוטב מוקדם .התופעה לא שכיחה אבל קיימת ורצוי לשלול אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו