מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחלב בגיל שנתיים ושמונהאורלי25/06/2010
הבן הגדול שלי, עוד מעט בן חמש, אלרגי לחלב. אני מכירה את הנושא....
הבן הקטן שלי בן השנתיים והשמונה חודשים ינק עד גיל מאוד מאוחר(שנה ותשעה חודשים).בגיל שנתיים בערך חשפתי אותו לחלב והכל היה בסדר גמור, הוא אוכל מעדנים, גבינות וקוטג.
בחודש האחרון שמתי לב שמדי פעם יש לו סביב לפה פצעונים, אך חשבתי שזה בגלל המוצץ.
היום הוא אכל מעדן חלב תות ופתאום שמתי לב שהוא מתמלא בשלפוחיות, הבנתי מיד שזאת אלרגיה (חשדתי תחילה בתותים). חיכיתי כחצי שעה, לאחר שהשלפוחיות עברו נתתי לו מעדן חלבי בטעם שוקו ושוב הוא התמלא באלרגיה.
ממה שידוע לי - אלרגיה לחלב היא אלרגיה שמתחילה בגיל הינקות. אך האם העובדה שלא חשפתי אותו לחלב בגיל הינקות גרמה לכך שהאלרגיה תופיע בגיל מאוחר יותר?
כמובן שאקח אותו כבר ביום ראשון לרופא אלרגיה ואבדוק, אך הייתי שמחה לשמוע גם את דעתכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אדומה - המשך
אורלי26/06/2010שלום שוב,
השלפוחיות שתיארתי הן לא ממש שלפוחיות ונראות יותר כמו בועות לבנות עם פריחה אדומה.
עברו כמה שעות ולאחר שעברה הפריחה האדומה (נמנענו מלתת חלב) היא שוב הופיעה ללא סיבה (הילד לא אכל דבר מאז) והפעם היתה הרבה יותר מפחידה. כל הלחי של בני היתה אדומה עם בועות לבנות. הפריחה הופיעה באיזורים שונים של הגוף (בטן, גב, ידיים ורגליים).יש לציין שהפריחה על הלחי עברה תוך דקות אחדות.
הלכנו לביקור רופא. הרופא נתן לו טיפות פנסטיל. נתתי לו כבר פעמיים ונראה שלא יצאה פריחה חדשה, אך ברגליים היא עוד מופיעה (בעיקר הבועות).
מתוך נסיון עם הבן הגדול שלי זה לא נראה אלרגיה לחלב.. האם זאת אכן אלרגיה? האם יתכן שזה אורטיקריה?
אני אפנה לרופא, אך חשוב לי לשמוע את דעתכם גם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורלי
ד``ר בן רנר27/06/2010שלום אורלי.אחרי הטסט נדע באופן ברור.לגבי רגישות המתפתחת לאחר חשיפה מאוחרת ,זה אחד הנושאים ה"חמים "בשטח האלרגיה בשנה הארונה וכנראה זה נכון .לכן יש להכניס חלה ומוצקים כבר מגיל 4 חד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)