אלרגיה לחלב בגיל שנתיים ושמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלב בגיל שנתיים ושמונה
    אורלי
    25/06/2010

הבן הגדול שלי, עוד מעט בן חמש, אלרגי לחלב. אני מכירה את הנושא....

הבן הקטן שלי בן השנתיים והשמונה חודשים ינק עד גיל מאוד מאוחר(שנה ותשעה חודשים).בגיל שנתיים בערך חשפתי אותו לחלב והכל היה בסדר גמור, הוא אוכל מעדנים, גבינות וקוטג.
    בחודש האחרון שמתי לב שמדי פעם יש לו סביב לפה פצעונים, אך חשבתי שזה בגלל המוצץ.
    היום הוא אכל מעדן חלב תות ופתאום שמתי לב שהוא מתמלא בשלפוחיות, הבנתי מיד שזאת אלרגיה (חשדתי תחילה בתותים). חיכיתי כחצי שעה, לאחר שהשלפוחיות עברו נתתי לו מעדן חלבי בטעם שוקו ושוב הוא התמלא באלרגיה.

ממה שידוע לי - אלרגיה לחלב היא אלרגיה שמתחילה בגיל הינקות. אך האם העובדה שלא חשפתי אותו לחלב בגיל הינקות גרמה לכך שהאלרגיה תופיע בגיל מאוחר יותר?

כמובן שאקח אותו כבר ביום ראשון לרופא אלרגיה ואבדוק, אך הייתי שמחה לשמוע גם את דעתכם בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פריחה אדומה - המשך

אורלי
    26/06/2010

שלום שוב,

השלפוחיות שתיארתי הן לא ממש שלפוחיות ונראות יותר כמו בועות לבנות עם פריחה אדומה.

עברו כמה שעות ולאחר שעברה הפריחה האדומה (נמנענו מלתת חלב) היא שוב הופיעה ללא סיבה (הילד לא אכל דבר מאז) והפעם היתה הרבה יותר מפחידה. כל הלחי של בני היתה אדומה עם בועות לבנות. הפריחה הופיעה באיזורים שונים של הגוף (בטן, גב, ידיים ורגליים).יש לציין שהפריחה על הלחי עברה תוך דקות אחדות.

הלכנו לביקור רופא. הרופא נתן לו טיפות פנסטיל. נתתי לו כבר פעמיים ונראה שלא יצאה פריחה חדשה, אך ברגליים היא עוד מופיעה (בעיקר הבועות).
    מתוך נסיון עם הבן הגדול שלי זה לא נראה אלרגיה לחלב.. האם זאת אכן אלרגיה? האם יתכן שזה אורטיקריה?
    אני אפנה לרופא, אך חשוב לי לשמוע את דעתכם גם.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורלי

ד``ר בן רנר
    27/06/2010

שלום אורלי.אחרי הטסט נדע באופן ברור.לגבי רגישות המתפתחת לאחר חשיפה מאוחרת ,זה אחד הנושאים ה"חמים "בשטח האלרגיה בשנה הארונה וכנראה זה נכון .לכן יש להכניס חלה ומוצקים כבר מגיל 4 חד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו