אלרגיה בעפעפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה בעפעפיים
    אפרת
    15/09/2010

שלום רב
    לפני שנה בביקור שנתי אצל רופא עיניים (אני מרכיבה עדשות מגע כ12 שנה) הרופא הפך את העפעף ואסר עלי להרכיב עדשות מגע כיוון העפעף שלי מחוספס וישנה תגובה אלרגית, בהתחלה הרופא סבר כי הדבר האלרגיה היא תוצאה של אי סבילות לעדשות מגע. יש לציין שלא חשתי בשום דבר מטריד בעת הרכבת העדשות, אלא רק לאחר הסרתן הרגשתי מעין תחושה של "חול" בעיניים. שמעתי בעצת הרופא ולא הרכבתי עדשות ל3 חודשים חזרתי אליו על מנת לשאול האם ניתן להרכיב עדשות ושוב הוא אמר שהאלרגיה לא חלפה! וכך כל השנה האחרונה, אני לא מרכיבה עדשות כלל (פרט לאירועים נקודתיים במרווחי זמן גדולים ולשעות בודדות לעיתים העדשות מפריעות לעיתים לא ) והאלרגיה נשארת, לעיתים מפריעה ומרגדת ולעיתים לא כשרק העפעף נשאר מחוספס ולא ניתן מאפשר הרכבת עדשות מגע. לפני שבועיים הרכבתי עדשות באופן חד פעמי תוך דקות העפעפיים התנפחו והייתה תגובה אלרגית קשה שטופלה ב טיפות סטרואידים ואופטילסט. חל שיפור אך לא לחלוטין ונשארתי עם הגרד והפרשה שקופה (בעיקר בבוקר). חזרתי לרופא שאישר כי האלרגיה התלקחה שוב, כעת כיוון שאני לא מרכיבה עדשות המון זמן (פעם אחרונה הייתה באופן חד פעמי לפני כשבועיים למעט זמן) והאלרגיה נשארת, הרופא סובר כי האלרגיה אינה מעדשות המגע אלא מגורם חיצוני כלשהוא ושהעדשות רק מגבירות את התופעה... איך אפשר לדעת את מקור האלרגיה האם עדשות או גורם חיצוני? מה ניתן לעשות והאם אוכל להרכיב שוב עדשות מגע אי פעם?
    בתודה מראש,
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה בעפעפיים

הוספת תגובה

• אפרת

ד``ר בן רנר
    15/09/2010

שלום אפרת
    נתחיל מהסוף.היות ויש דלקת כרונית של לחמית העין לא תוכלי להרכיב עדשות מגע בכלל.הגורם לתופעה כנראה החיכוך עם העדשה ולמעשה היום כבר לא משנה.לא נראה לי לחפש גורם אחר כי העדשות גורמות לכך יש לתת לחיספוס להיעלם לאט אחרת החיספוס ישרוט את הלחמית השקופה המכסה את העין וזו צרה צרורה.כל עוד זה לא קורה והרגשת החול נעלמה?(זה השפשוף)מצבך טוב.את חייבת להשאר במעקב של רופא העיניים ולהתאזר בסבלנות.ואל תתפתי להרכיב את העדשות!!!!אפילו אם זה ייקח כמה שנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אפרת
    15/09/2010

תודה רבה על התשובה המהירה... לרוב אין תחושת "חול" (עפ"י שהפפילות היו ועדיין קיימות גם שאין כל גירוי והפרעה כלל!) , פרט להתלקחות האחרונה מלפני שבועיים שרק החמירה (למרות הטיפול בסטרואידים) עד שנטלתי לורטדין בעקבות אלרגיה עונתית אחרת שמגיעה פעמיים בשנה בחילופי עונות בד"כ, כיוון שהאלרגיה זניחה וניתנת לפיתרון ע"י לורטדין לא הופנתי לבדיקת מקור האלרגיה. 
    האם אפשר לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לפני שהחיספוס נעלם?, נראה לי שאני עם הסיפור הזה כמה שנים... (לפני שלוש שנים היה לי גירוי קל בעין פניתי לרופא עיניים אחר, שהפך את העפעף נתן אופטילסט אסר להרכיב עדשות לשבועיים וזהו, כיום אני יודעת שאופטילסט ניתן לטיפול בדלקת הלחמית) האם קיים טיפול לסילוק או הפפילות העקשניות הללו? מבחניתי להימנע באופן גורף מעדשות זו גזרה שלא ניתן לעמוד בה....
    שאלה נוספת אך חשובה: כפי שציינתי, כרגע אני משתמשת בטיפות טאליויסט ל-3 חודשים. ובעקבות אלרגיה עונתית (שעימה הגיעה ההתלקחות האלרגיה בעיניים) המתבטאת בשיעול ונזלת אני נוטלת לורטדין (שהעלים את ה"חול" בעיניים באורח פלא ממש!) האם מותר ליטול טביליות לורטידן עם טלאיויסט לעיניים יחדיו? והם יש קשר בין האלרגיות השונות?
    בתודה,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על שאלתי השניה...

אפרת
    16/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורטדין

ד``ר ולרי טפליצקי
    18/09/2010

אפשר לשלב טילויסט ולורטדים. שאלה: האם לא מספיק לורטדין בלבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת

ד``ר בן רנר
    21/09/2010

שלום אפרת.ניתן לקחת את כל התרופות יחדיו.
    לא ניתן לעבור ניתוח עינים בליזר ואין אפשרות לנתח ביעילות את הפפילות. הפפילות יקטנו ללא הגירוי במשך הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו