אלרגיה ליוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה ליוד
    אבי
    05/10/2010

שלום,

אני הולך לבצע CT בטן בשאלה של אינסולינומה. הבדיקה צריכה להתבצע אם הזרקת יוד. קראתי את הדף מידע שנשלח אלי וכתוב שם שלעתים נדירות היוד יכול לגרום לתופעות אלרגיות קשות לרבות בצקת כללית, הפרעה בנשימה, שוק אנאפילקטי ובמקרים נדירים ביותר מסתיימות במוות.

אני קצת הורתעתי מזה ורציתי לשאול כיצד אני יכול לדעת אם אני אלרגי ליוד? ואם אני אלרגי ליוד מהם הסיכויים שאחווה תופעה אלרגית קשה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ליוד

הוספת תגובה

• אלרגיה ליוד - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    07/10/2010

אבי שלום רב,
    אין בדיקה שבודקת אלרגיה ליוד, מדובר בכלל ברגישות מסוימת ליוד ולא אלרגיה במובן מדויק של המילה.
    אם קיים צורך חיוני בביצוע של הבדיקה, אז צריך לבצע, למרות הסיכונים המעטים. המקרים של תגובה לחומר ניגוד הם נדירים ובד"כ לא מאוד חמורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, המשך....

אבי
    14/10/2010

רק רציתי לשאול עוד משהו קטן.......

ממה שידוע לי יוד נמצא בהרבה מזונות כגון דגים. האם זה שאני לא סובל מתופעה אלרגית שאני אוכל דגים אומר בוודאות שאני לא רגיש ליוד.

ואני גם לוקח מולטיויטמין באופן קבוע אשר מכיל יוד וגם מזה אינני סובל מרגישות ליוד. האם זה מעיד על שזה שאני לא אסבול מתופעה מזריקת היוד?

תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו