מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורטיקריהחגית04/11/2010
שלום רב,
אני סובלת מאורטיקריה מדצמבר 09 ובמאי 2010 זה חלף לארבעה חודשים
וחזר לי עוד הפעם בספטמבר אני יודעת ולפי מה שקראתי שאם זה נעלם זה
בד"כ לא חוזר האם אני טועה?? אני לא מבינה איך פתאום אחרי ארבעה חודשים זה חזר שוב
ושאלתי השנייה האם מותר לי לעשות טיפולי לייזר להסרת שיער כשאני עם האורטיקריה
ממתינה לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה עם המיליון שח מהטוטו
מיקי06/11/2010הלכו נגמרו?מה קרה אין פרנסה ?טיפול רק אצל מי שמוסמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה - תגובה
ד``ר בן רנר06/11/2010שלום חגית
אורטיקריה היא תופעה כרונית המופיעה ונסוגה לסירוגין.בתקופה ללא תפרחת ניתן לעשות הכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה
חגית06/11/2010ד"ר שלום,
לא הבנתי כל כך את תשובתך
כרגע יש לי פריחה בשעות שונות של היום
אם באותו היום שיש לי תור לליזר אין לי פריחה באותו האזור
האם אני יכולה לעשות שם את הטיפול?? זה לא מחמיר את הפריחה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובדות שלא ידעת על אורטיקריה
גיא07/11/2010היי חגית
אני לא רופאה אבל למודת נסיון אישי עם האורטיקריה כך שאוכל לנדב לך כמה
תובנות שרכשתי עם השנים .
1.זה שהאורטיקריה נעלמה לך למספר חודשים זה לא אומר שהיא נעלמה מן השורש
מאחר וזו לא מחלה אחת - אלא אוסף של המון פריחות הגורמות לאותה התבטאות.
אם למשל, את תחשפי לגורם משפעל ( שלא גרם לך במקור ) אז את עשויה לצפות להתלקחות מחודשת.
לדוגמא, אם המחלה נעלמה וקבלת תרופה מסויימת שאת רגישה כלפיה ( זה גורם משפעל ) - המחלה עשויה להתפרץ כתוצאה מחשיפה לאותה תרופה או לתרופות מאוצה משפחה.
גם דלקת גרון יכולה להפעיל שוב את המחלה או דלקת שלפוחית השתן כפי שקרה אצלי כמה פעמים .
2.סיבה נוספת , לי למשל יש בעיה בבלוטת התריס וזה קשור לקבוצת מחלות הנקראות מחלות אוטואימונית שקושרות בן הנטיה להן לבן הופעת אורטיקריה
מסיבה זו אני סובלת מהמחלה במנגנון של שייכות לקבוצת המחלות האוטואימוניות.
3.סיבה שלישית שמאד חשוב לדעת עליה , היא התגובה לשימוש בתרופות המכילות סטירואידים כמו הפרדניזון והזריקה דיפרוספן שרופאים נותנים בשעת התקף המחלה פורצת בענק.
תרופה נוספת שגורמת להתלקחות חזקה היא הציקלוספורין שאני ממש לא ממליצה להתקרב בכלל.
מה שניסיתי להסביר זה שישנה רגישות אישית בגוף של מי שסובל מאורטיקריה והיא לא אחידה בקרב כל החולים ולכן יש כאלה שהמחלה תעלם להן לחלוטין ויש כאלה כשהם יבואו במגע עם חומרים שהם רגישים כלפיהן המחלה תעורר מתנומה.
לא ברור לי מה יש למי שסובל מאורטיקריה לחפש בלייזר בכלל ?
זה נשמע חסר אחריות מצידך לעסוק בכך.
אני מקווה שתחלימי במהרה .
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)