בהמשך לשאלתי על הרגישות למאכלי ים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך לשאלתי על הרגישות למאכלי ים
    שירן
    19/11/2010

קראתי על הפרזיט ANISAKIS שתיארת קודם, הבנתי כי הוא לא יכול להישאר בגוף האדם, בסופו של דבר החיידק מת. במידה ואכן קיים אצלי החיידק המדובר (אני יודעת שאנחנו רק מניחים ומשערים) האם אני זקוקה לטיפול בכדי לנקות אותו ממני?
    השאלה היא, האם יכול להיות כי בפעם הראשונה שקרה לי ההתקף נבע מאכילת דג נגוע בחיידק? אבל לא הבנתי למה בפעמים הבאות שאכלתי סושי או מאכלי ים ההתקף פרץ שוב?! ברגע שהחיידק נכנס לגופי , כל פעם שהוא מאתר דג לא מבושל אז הוא מתפרץ?
    אשמח אם תסביר לי טיפה על הפרזיט. והאם בכל זאת אוכל לטפל בזה בארץ איכשהו? אולי טיפול אלטרנטיבי?
    ועוד דבר, מה זה אומר על אכילת טונה מקופסא או סרדינים?! מאז אכלתי מהם הרבה ולא היו לי תופעות לוואי.

מודה לך רבות ד"ר.
    שירן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי על הרגישות למאכלי ים - תגובה

ד``ר בן רנר
    21/11/2010

שלום לא מדובר בחידק אלא בתולעת קטנה.אני לא בטוח שזו הסיבה מהטעם שאין לנו אפשרות לאבחן.הוא מופיע רק בדגים טריים! ולא בקופסאות או שימורים שעברו פיסטור(חימום)אחרי שהפרזיט נעלםמהגוף נשארים בדם נוגדנים נגד הפרזיט .הנוגדנים האלה יופעלו כשהגוף יבוא במגע עם הפרזיט (חי או מת).היות ואי אפשר לבדוק אי אפשר לאבחן ולמעשה אין מה לעשות.את לא זקוקה לשום טיפול.פשוט אל תכנסי למסעדת דגים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו