אלרגיה לביצים וחיסונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לביצים וחיסונים
    יעל
    13/01/2011

שלום רב,
    בתי בת 15 חודשים.
    בגיל 8 חודשים גילנו כי היא אלרגית לחלבון ביצה (בוצע טסט על העור במרפאת אלרגיה)
    מאז אינה אוכלת ביצים/מוצרים המכילים ביצים.
    השבוע הייתי איתה שוב במרפאת אלרגיה בבית החולים על מנת לחסנה לשפעת בהשגחה רפואית.
    יש לי מספר שאלות:
    1. החיסון עבר בשלום ללא תופעות לוואי (היא קיבלה חצי מנה) והרופא המחסן אמר שאת החצי השני (עוד חודש) היא יכולה לקבל במרפאה הרגילה שלנו. האחות אצלנו במרפאה לא מוכנה לחסנה ככל הילדים האם יש לכך הצדקה?
    2. בביקורנו השבוע במרפאת האלרגיה בוצע לה גם טסט עורי לביצה. הטסט היה שלילי והרופא אמר שהשלב הבא על מנת לראות שהאלרגיה עברה הוא מבחן טיגר (אכילת ביצה בהשגחה) האם יכול להיות שלמרות שהטסט העורי שלילי האלרגיה טרם חלפה?
    תודה רבה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לביצים וחיסונים

הוספת תגובה

• אלרגיה לביצים וחיסונים - תגובה

ד``ר בן רנר
    13/01/2011

שלום .
    אין מניעה לקבל חיסון לשפעת גם במקרים של רגישות מוכחת לביצים.כל שכן שאין רגישות והטסט שלילי.אני מניח שגם התגר יהיה שלילי.אל דאגה.בינתיים השלימי את החיסון .אין צורך בהשגחה ואינה שונה משאר הילדים.אך מכיוון שאי אפשר להסיר סטיגמות שהשתרשו בצוות הרפואי ימשיכו לערום קשיים במרפאות הקהילה לילדים רגישים לביצים.לדאבוני זה המצב! לפחות יותר טוב ממצב הכבאות בארץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו