נזלת אלרגית ורגישות למזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזלת אלרגית ורגישות למזון
    מיכל
    09/02/2011

אני בת 24 ולפני כשנה התחלתי לסבול מנזלת והתעטשויות. זה בא לידי ביטוי בנזלת שקופה והתעטשויות תכופות, כאשר יש ימים שפתאום יש לי נזלת ללא הפסקה והתעטשויות רבות המלוות בגרד באזור האף ,כל אלה גורמים לי לחוסר נחת וומקשים על התפקוד שלי. ביקרתי אצל אלרגולוג שעשה לי את הבדיקות של העור, בהם נמצא שאני לא אלרגית לחומרים שנבדקו.
    המשכתי טיפול אצל רופא אף אוזן גרון שנתנן לי ספריי לאף . הספריי באמת הקל על הנזלת.
    הפסקתי את השימוש בספריי בעיקר כדי לנסות להבין מה גורם לי לאלרגיה וע"י כך למנוע מגע עם הגורם.
    ביצעתי בדיקת דם של רגישות למזון, שבה התגלתה שאני רגישה לביצים, חלב,סויה,חרדל פיסוקים ואננס.
    בחודש האחרון נמנעתי מאכילת כל הגורמים האלה ואכן הרגשתי הקלה מסויימת, עדין הייתה לי נזלת אבל לא היו התקפים, כלומר בהחלט הרעשתי שהנזלת לא מפריעה לי ביומיום.
    הגילוי הזה גרם לי להיות מאוד אופטימית שאולי מצאתי את הגורמים אליהם אני אלרגית אך השבוע הייתה החמרה באלרגיה שלי

השאלה היא
    1. האם יכול להיות שרגישות למזון תבוא לידי ביטוי בנזלת אלרגית? (כי אני מכירה שזה בדרך כלל מופיעה ככאבי בטן או פריחה)

2. האם יכול להיות שאני מפתחת רגישות לעוד מזונות כי בשבוע האחרון התחלתי שוב להרגיש את האלרגיה בצורה חריפה שמקשה מאוד על התפקוד שלי. ?

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נזלת אלרגית ורגישות למזון - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/02/2011

שלום
    הנזלת שלך אינה נזלת אלרגית! לתבחיני המזון בבדיקת הדם אין כל קשר לאלרגיה והם ביטוי של מגע עם המזונות הללו ותו לא.(כל זה בהנחה שאכילתם לא גורמת לבעיה מיד אחרי אכילתם)זו הסיבה שגם אם תצומי לא יהיה שינוי מלבד שינוי זמני הנגרם גם ממתן תרופת דמה(אינבו) המשיכי בטיפול התרופתי ומעקב.או באאג או באלרגיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו