אלרגיה לשומשום- בת 7 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לשומשום- בת 7 חודשים
    שיר
    28/03/2011

שלום - מעולם לא הכרתי את עולם האלרגיות. עד שבתי שהיא כמעט בת 7 חודשים לפני כחודש טעמה אצל המטפלת טחינה ופיתחה תגובה אלרגית שכללה פריחה מוזרה ושיעול. ב"ה הכל עבר לאחר 20 דקות אבל אלו היו 20 דקות מלחיצות- במיוחד שלא הייתי עמה אלא בטלפון עם המטפלת. ובמוקד אחיות אמרו לי שתגובה אלרגית עלולה לכלול חנק ושצריך לרוץ לרופא. בגלל גילה הצעיר הרופא אמר שרק בגיל שנה תוכל לעבור בדיקה- ואני עומדת לקבוע לה תור למרפאה אלרגית בשניידר. בנתיים אני רוצה לדעת עד כמה אני צריכה להזהר- האם גם גרגר שומשום יחיד שעלול להתגנב לפיה/לעורה עלול לגרום תגובה אלרגית? עד כמה זה מסוכן? כי אפילו על שולחן שבת שבוע נמצאים עשרות גרגרי שומשום והיא שולחת כבר ידיים...
    אשמח לשמוע המלצות- שמעתי על בדיקת תגר- ורציתי לשאול מה זה והיכן עושים את הבדיקה.האם אפשר כבר בגיל 7 חודשים או שבאמת צריך לחכות לגיל שנה?
    מה ההבדל בין סוגי הבדיקות? הבנתי שיש בדיקה עורית ובדיקת דם- כפי שניתן להבין אני ממש חדשה בתחום- אז אשמח לעצות. כמו כן- האם שי סבירות שהיא אלרגית לעוד מאכלים? היא עוד לא נחשפה לביצה למשל.תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלרגיה לשומשום- בת 7 חודשים - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    30/03/2011

שלום שיר,
    קיים חשד לאלרגיה לשומשום לביתך בת 7 חודשים, כבר בשלב זה בגיל זה אפשר לבצע בדיקת אלרגיה במרפאת אלרגיה, ממליץ להשמין תור למועד הקרוב.
    במרפאת אלרגיה התינוקת תעבור תבחיני עור והכל התברר במידע גבוה של וודאות.
    עד אז לא לתת שומשום, תחינה, חלבה, חומוס ולמנוע מגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו