מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחלבזכריה16629/12/2007
שלום,
בתי בת ה-3 אלרגית לחלב: לא ביצענו בדיקות אלרגיה בהמלצת רופא, מהסיבה שקיימת אלרגיה בכל מגע עם חלב ומוצריו. נתבקשנו לחזור אחרי שנה.
האם יש מוצרים משלימים שבתנו צריכה לקבל? האם יש בדיקות ספציפיות לביצוע בתדירות מסוימת (דם, ברזל...)
בנוסף, לבני בן חודשיים זיהיתי פריחה סביב הפה ומעל העין לאחר שתיית תחליף חלב (סימילאק), בהנקה אין פריחה. עברנו לתחליף צמחי (ללא התיעצות רופא). האם מהלך זה הוא נכון? האם יש בדיקות לבצע בגיל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב
ד``ר בן רנר30/12/2007על מנת לאבחן דרוש רופא מומחה לאלרגיה .זו המציאות.כל השאר סמנטיקה.בקש הפניה או גש לבד למומחה לאלרגיה הוא יאבחן ויחה ויספק לך את הפתרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה
זכריה16631/12/2007חשבתי שבתי אלרגית לחלב בלבד, אולם היום כאשר היא אכלה תירס מקופסא, היא התמלאה פצעים מסביב לפה. על מה הדבר מצביע? מה מותר ומה אסור לה לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה
ד``ר בן רנר31/12/2007בתירס מקופסא מספר מרכיבים -תירס מים סוכר ומלח.אין חומרים משמרים אלא אם צויין.יש לבדוק האם רגישה לתירס ע"י בדיקה פשוטה אצל מומה לאלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם לחלבוני חלב
אסנת01/01/2008שלום זכריה.
שמי אסנת אני אמא לילדה בת 6 וחצי אלרגית ברמה גבוהה מאד לחלבוני חלב (קזאין).
אני ממליצה לך לגשת דחוף ע"מ לערוך בדיקות מקיפות לילדה שלך ולבדוק את הרמה ה-IGE בדם. את הבדיקה עורכים ע"י בדיקת דם פשוטה ואת התוצאה מקבלים אחרי חודש ימים. כמו כן, ניתן לערוך בדיקת אלרגיות נוספות בעור ואת התוצאה מקבלים מיידית.
שאלה חשובה מאד!! האם הבת שלך מחזיקה ברשותה מזרק אפיפן להצלת חיים? אנא השב לי העניין חשוב מאד.
במידה ותרצה לקבל פרטים נוספים והדרכה אשמח לעשות זאת בשמחה.
כמו כן, פתחתנו עמותה בשם יהל-ייעוץ והכוונה לאלרגיה למזון יש אתר יפהפה ועדין בשלבי שיפוצים וניתן לקבל את כל האינפורמציה.
אסנת
שיהיה בהצלחה והרבה בריאות,
אסנת-אמא לילדה בת 6 וחצי אלרגית לחלב ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקדם הפניקה שלך מאוד גבוהה
זכריה16601/01/2008הי שלחתי מייל לכתובת הנ"ל והמיל חזר וכן האתר לא זמין
????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזכריה
אסנת03/01/2008
שלום זכריה,
פניקה? ממש לא!! רציתי ליידע אותך מהי אלרגיה ועד כמה לפעמים הרופאים יכולים לבלבל ולהטעות אותנו, מנסיון אישי שלי.
בכל מקרה, באתי לעזור לך ולא להפחיד אותך, והכל ע"מ ליידע הורים כמוך שאינם יודעים מהי אלרגיה ועד כמה היא עוד עלולה לסכן חיים.
דוגמא: כמו שאמרתי, יש לי ילדה בת 6 וחצי אלרגית לחלב. עד גיל 3 טופלנו בבי"ס לאסתמה בתה"ש. הרופא לא ערך בדיקת דם (RASTׂ )ׂלאלרגיה אלא רק טסט ביד (עור). הרופא אמר שיש לילדה אלרגיה אבל בכל זאת שכנע אותם לערוך בדיקת האכלה. אכן, הגענו לרופא עם מעדנים, הילדה קיבלה 5CC של מעדן וברגע שהיא אכלה הרגישה לא טוב. הרופא החליט שזה כלום ולחכות בחוץ 20 דק לאחר 20 ד' נוספות שוב 5 CC של מעדן כאשר הילדה בוכה שלא טוב. לה. לא עבר 5 דק' מהאכלה השניה, הילדה הקיאה והתנפחה. הרופא לקח אותה מיד לחדר האחות לטיפול דחוף +זריקת אדרנלין. אז הוא החליט שלילדה יש אלרגיה קשה לחלב ואין לחשוף אותה יותר וצוידנו במזרק אפיפן להצלחת חיים.
מאז המקרה עברנו לטיפול מסור וחם יותר בבי"ח שניידר שם הרופא כעסה מאד שהילדה קיבלה את המעדן ללא בדיקת RAST. לפני שנתיים כשהילדה היתה בת 4 וחצי היא אכלה מוצר של עלית שהיה פגום והגיעה לשוק אנאפילקטי=חנק, כאשר הסיטו' שלה ירדה ל-88. מאז הילדה נמצאת בסכנת חיים ממשית וזקוקה להשגחה מתמדת. יש לציין שהיינו אצל פרופ' שציין שאין סיכוי לצאת מהמחלה. כל חשיפה גורמת לקיבוע המחלה. היום תוצאת ה-RAST הגיע מעל 100. שזה המון.
דבר נוסף, יש לי מכרה טובה, שהבן שלה אלרגי לחלב, היא לא ידעה עד כמה הוא אלרגי, ושלחתי אותה לבדיקת RAST. מהמעבדה התקשרו אליה דחוף והודיעו לה לבוא מיד ע"מ לקחת מזרק אפיפן להצלת חיים. עד היום היא מודה לי והיא מצטערת שלא ידעה מה צריך ואיך מטפלים בילדים עם בעיות אלרגיה. ולא חסר לי עוד סיפורים שהורים פשוט מודים לי.
תמותה של אלרגיה
לפני חצי שנה ויותר, ילד בן 10 מיבנה אכל קראוסון כאשר הה שם חלקיקי חלב, אחרי חודש ימים נפטר. לפני כ-5 חוד' ילדה משוהם בת 14 אכלה בורקס פרווה, שהיו בו חלקיקי חלב, אחרי שבוע נפטרה.
לכן, אין בכוונתי להפחיד אלא לידע ולהזהיר בפני סכנות ואיך מתמודדים עם ילדים שכאלו.
האתר שלנו עובד מצויין, תוכל להתייעץ עם הורים לילדים אלרגיים ולקבל את כל התשובות ואף להצטרף אלינו בשמחה.
יש לרשום בכתובת את שם האתר וזה יעלה. תיהיה סבלני!!
[a href=http://www.foodallergy.co.il id=link]www.foodallergy.co.il [/a]
שיהיה רק בריאות,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
זכריה16603/01/2008קיבלתי את הטיפים החמים מי נותן הפנייה לבדיקת ה-RAST ?
האם נכון ללכת לטיפול ישר בשניידר יש לך המלצה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל..
אסנת06/01/2008את התשובה תקבלי בפורום של העמותה, כנסי לשם.
במידה ותרצי הדרכה נוספת את יודעת את המייל שלי.
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובות של אסנת
ד``ר ולרי טפליצקי02/01/2008שלום רב,
תודה שפנית אלינו לפורום אלרגיה בביוקיי.
מזל טוב לפתיחת העמותה לאלרגיה למזון.
לצערי מצאתי ברישומים באתר שלכם לא אי דיוקים.
למשל בפרק של אלרגיה לחלב כתוב בטעות להימנע מטופו שזה מוצר סויה, ולא צריך להימנע מקלציום, שזה מינרל חיוני שנמצא בחלב וגם במזונות נוספים ואם נמנעים ממנו יכולים להתפתח שברים בעצמות.
בשלב זה אני מציע להימנע ממתן יעוצים בפורום שלנו.
בברכה
ד"ר ולרי טפליצקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להרגיל לבד לחלבי
אלרגיה לחלב19/06/2016היי,
יש לי בת בת שנה וחודשים היתה אלרגית לחלב ,בגיל שנה חזרנו על הבדיקה והיא לא אלרגית יותר,
האם אני יכולה להרגיל אותה לבד לחלב ואם כן איך להרגיל,או שאני חייבת ללכת לרופא שירגיל אותה,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)