אסטמה על רקע אלרגי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה על רקע אלרגי
    אור
    06/05/2011

בחודשים האחרונים אני בטיפול אצל רופא לאלרגיה ואסטמה. לפי כל הטסטים שהוא ביצע, נראה שהאסטמה היא על רקע אלרגי (בבדיקות נראה שאני אלרגית לאבק, פריחה, בע"ח וכל מה שנבדק).
    כרג אני מטופלת מידי יום ב-2 כדורי טלפסט 180 + משאף פלקסוטייד שאני שואפת ישירות לאף (עם מחבר של משאף אף). ועדיין, אני עם המון ליחה וקצת קשיי נשימה.
    עפ"י המלצת הרופא, מומלץ לי בחום להתחיל טיפול של זריקות למשך 3 שנים כדי להתגבר על האלרגיה.
    במידה ואחליט לבחור בזריקות, מטעמי עלות הטיפול ולוגיסטיקה, הייתי מעדיפה להתחיל את הטיפול דרך הקופה.
    האם אפקטיביות הטיפול מושפעת מהרופא שמכין ומזריק? או שמדובר בטיפול שלא דורש מיומנות ייחודית? כמובן שהרופא שלי טוען שהוא עושה את הטיפול בצורה "הכי הכי" ולא יודע מה אחרים "רוקחים"...ושדרך הקופה "מתקמצנים" על החומרים. האם יש בזה משהו? או שהנושא של הרופא שקוף בהיבט התוצאה?
    מה אחוזי ההצלחה של הטיפול?
    האם יש בעיה להתחיל את הטיפול ולהכנס במהלכו להריון? או שכדאי לחכות?
    תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה על רקע אלרגי

הוספת תגובה

• אסטמה על רקע אלרגי - תגובה

ד``ר בן רנר
    07/05/2011

שלום
    משאף הפליקסוטייד מיועד לשימוש לפה בלבד ! .המינון גבוה מדי והלחץ במיכל התרסיס גדול מדי לאף. במידה והיה מקובל לתת משאף זה לאף החברה היצרנית הייתה מאפשרת זאת מבלי להזדקק ל"פטנטים".
    הטיפול החיסוני נעשה בכל העולם בצורה אחידה(פחות או יותר) .בארץ כל החומרים זהים בכל המרפאות לאלרגיה ורק צורת הנתינה ודרכי ההכנה לטיפול הפרטני ומיומנות הרופא (זה כורח בסיסי תמיד) עלולים להיות שונים ממרפאה למרפאה.אחוזי ההצלחה בסביבות 80%.
    כל רופאי האלרגיה בארץ העובדים במרפאות המקצועיות לאלרגיה קופות החולים ( להוציא את קופת חולים לאומית בנתניה) הם מומחים לאלרגיה ומבצעים את כל הפעולות הנדרשות.
    במידה ותכנסי להיריון בבמהלך הטיפול אין בכך שום רע אלא להיפך.במידה ואת מתכננת היריון בחודשים הקרובים אעדיף להתחיל לאחר הלידה.
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה על רקע אלרגי

אור
    07/05/2011

תודה רבה על ההתייחסות והתשובה המפורטת.
    לגבי הפלקסוטייד - הרופא שלי טוען שלא נכון לקחת את המשאף לפה כי זה מגיע למערכת העיכול ועלול לעשות פטריות בפה. בניגוד לשאיפה ישירות לאף, שמגיעה למערכת הנשימה. ולכן, הואא לוקח את "הראש" של משאף אף (סטרוניז), חותך אותו וזה מתלבש על הפלקסוטייד כך שניתן לשאוף ישירות לאף.
    מאז הטיפול, אכן יש לי דימומים מהאף ונזלת גושית רבה (המינון שאני לוקחת הוא 2 שאיפות בכל נחיר, פעמיים ביום).
    האם זה מינון גבוה?
    האם יש סיכונים בלקיחת המשאף דרך האף (מלבד אי הנוחות שציינתי)?
    ובעצם, לגבי טיפול בזריקות, אני מבינה שאין קשר ישיר בין טיב הטיפול לרופא (בהנחה שמדובר ברופא מתמחה באלרגיות כמובן).
    שוב תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה על רקע אלרגי - תגובה

ד``ר בן רנר
    08/05/2011

שלום אור
    אני חוזר על דברי בקשר למשאף לאף.בצורה חד משמעית אין להשתמש במשאף לפה לאף.הדימום הוא תוצאה ישירה ממינון עודף.השאר הובן נכון.
    לצערי אני לא יכול להוסיף מעבר לכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו