מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטמה על רקע אלרגיאור06/05/2011
בחודשים האחרונים אני בטיפול אצל רופא לאלרגיה ואסטמה. לפי כל הטסטים שהוא ביצע, נראה שהאסטמה היא על רקע אלרגי (בבדיקות נראה שאני אלרגית לאבק, פריחה, בע"ח וכל מה שנבדק).
כרג אני מטופלת מידי יום ב-2 כדורי טלפסט 180 + משאף פלקסוטייד שאני שואפת ישירות לאף (עם מחבר של משאף אף). ועדיין, אני עם המון ליחה וקצת קשיי נשימה.
עפ"י המלצת הרופא, מומלץ לי בחום להתחיל טיפול של זריקות למשך 3 שנים כדי להתגבר על האלרגיה.
במידה ואחליט לבחור בזריקות, מטעמי עלות הטיפול ולוגיסטיקה, הייתי מעדיפה להתחיל את הטיפול דרך הקופה.
האם אפקטיביות הטיפול מושפעת מהרופא שמכין ומזריק? או שמדובר בטיפול שלא דורש מיומנות ייחודית? כמובן שהרופא שלי טוען שהוא עושה את הטיפול בצורה "הכי הכי" ולא יודע מה אחרים "רוקחים"...ושדרך הקופה "מתקמצנים" על החומרים. האם יש בזה משהו? או שהנושא של הרופא שקוף בהיבט התוצאה?
מה אחוזי ההצלחה של הטיפול?
האם יש בעיה להתחיל את הטיפול ולהכנס במהלכו להריון? או שכדאי לחכות?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה על רקע אלרגי - תגובה
ד``ר בן רנר07/05/2011שלום
משאף הפליקסוטייד מיועד לשימוש לפה בלבד ! .המינון גבוה מדי והלחץ במיכל התרסיס גדול מדי לאף. במידה והיה מקובל לתת משאף זה לאף החברה היצרנית הייתה מאפשרת זאת מבלי להזדקק ל"פטנטים".
הטיפול החיסוני נעשה בכל העולם בצורה אחידה(פחות או יותר) .בארץ כל החומרים זהים בכל המרפאות לאלרגיה ורק צורת הנתינה ודרכי ההכנה לטיפול הפרטני ומיומנות הרופא (זה כורח בסיסי תמיד) עלולים להיות שונים ממרפאה למרפאה.אחוזי ההצלחה בסביבות 80%.
כל רופאי האלרגיה בארץ העובדים במרפאות המקצועיות לאלרגיה קופות החולים ( להוציא את קופת חולים לאומית בנתניה) הם מומחים לאלרגיה ומבצעים את כל הפעולות הנדרשות.
במידה ותכנסי להיריון בבמהלך הטיפול אין בכך שום רע אלא להיפך.במידה ואת מתכננת היריון בחודשים הקרובים אעדיף להתחיל לאחר הלידה.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה על רקע אלרגי
אור07/05/2011תודה רבה על ההתייחסות והתשובה המפורטת.
לגבי הפלקסוטייד - הרופא שלי טוען שלא נכון לקחת את המשאף לפה כי זה מגיע למערכת העיכול ועלול לעשות פטריות בפה. בניגוד לשאיפה ישירות לאף, שמגיעה למערכת הנשימה. ולכן, הואא לוקח את "הראש" של משאף אף (סטרוניז), חותך אותו וזה מתלבש על הפלקסוטייד כך שניתן לשאוף ישירות לאף.
מאז הטיפול, אכן יש לי דימומים מהאף ונזלת גושית רבה (המינון שאני לוקחת הוא 2 שאיפות בכל נחיר, פעמיים ביום).
האם זה מינון גבוה?
האם יש סיכונים בלקיחת המשאף דרך האף (מלבד אי הנוחות שציינתי)?
ובעצם, לגבי טיפול בזריקות, אני מבינה שאין קשר ישיר בין טיב הטיפול לרופא (בהנחה שמדובר ברופא מתמחה באלרגיות כמובן).
שוב תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה על רקע אלרגי - תגובה
ד``ר בן רנר08/05/2011שלום אור
אני חוזר על דברי בקשר למשאף לאף.בצורה חד משמעית אין להשתמש במשאף לפה לאף.הדימום הוא תוצאה ישירה ממינון עודף.השאר הובן נכון.
לצערי אני לא יכול להוסיף מעבר לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)