אקזמה בפרקי אצבעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקזמה בפרקי אצבעות
    אלי
    18/05/2011

שלום רב.
    אני גבר בן 34 וסובל מזה כבר חודשיים מאקזמה בפרקי אצבעות בידיים.
    הייתי מספר פעמים אצל רופא עור שנתן לי משחה בשם נרידרם שעזרה לשבוע אחד בלבד (האקזמה חזרה במקום אחר, לא באזור שטופל).
    מבדיקות דם התברר שה- IGE שלי בדם גבוה מגיע לרמה של 710.
    רופא משפחה שלח אותי לעשות טסטים אצל אלרגולוג. במהלך הטסטים התגלה שאני אלרגי לפריחה של עצי זית/ברוש וכו' ולג'וקים, בבדיקת "מדבקות על הגב" לא נמצאה רגישות. הרופא לא רשם שום טיפול אלא אמר להגיע אליו בעוד חודשיים (בחודש יוני הקרוב) . חזרתי שוב לרופא העור והפעם הוא רשם לי כדורים בשם טלפאסט ואמר שהאקזמה שיש לי כתוצאה מאלרגיה והתרופה אמורה לעזור. שתיתי את הכדורים במשך 4 ימים ולא ראיתי שיפור, אז החלטתי להפסיק לשתות אותם. חשוב לציין שאני סובל מהתקפות של היתעטשות עונתית (כנראה בגלל אלגיה). בעבר היו יוצאים לי נקודות אדומות קטנות באותם אזורים שבהם התחילה האקזמה ולאחר תקופה של שבוע שבועיים היו נעלמים לבד.
    מה הייתה ממליץ לי לעשות בכל הנוגע לעניין האקזמה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקזמה בפרקי אצבעות

הוספת תגובה

• אקזמה בפרקי אצבעות - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    19/05/2011

שלום רב,
    רמת IGE גבוה קשורה לאלרגיה לאבקנים שנמצאה אצלך בבדיקה. אקזמה אלרגית זאת מחלה כרונית. היא חולפת וחוזרת. האלרגיה נשארת בגוף להרבה מאוד זמן ולכן האקזמה חוזרת מדי פעם. הטיפול הטוב ביותר זה משחות מסוג נרידרם או דרמלר או בטקורטן. יש למרוח פעם-פעמיים ביום עד השיפור המלא ובהמשך לחזור על הטיפול לפי צורך.
    ישנה משחה גם לא הורמונלית לטיפול באקזמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו