מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה יש לי ?גיא02/06/2011
אני סובל מסוג מסויים של חרדה חברתית כבר המון שנים ובשנתיים האחרונות בנוסף לתסמינים הרגילים שחוויתי כמו התרגשות עלייה בדופק הלב והזעה החלו להופיע אצלי תחושת צריבה ושריפה בעיניים שגורמות לי לגרד בעיניים ולעיתים התעטשויות ומה שמטריד בכל הסיפור הוא שאני מרגיש שאנשים בסביבתי גם כן מתעטשים וחשים יובש בעין וגרד וכאילו שאני מעביר אליהם ומדביק אותם.
עוצמת התסמינים האלרגיים שאני חש ואחרים חשים קשורה בקשר ישיר לעוצמת ההתרגשות שלי ובמידה ואני לא חש התרגשות או חרדה אז הכאב בעין יורד וכן הגרד בעין.
רופא עיניים בדק אותי ואמר שהכל תקין עם העיניים שלי ונתן לי טיפות נגד יובש וטיפות ליבוסטין שלא פתרו את הבעיה.
פניתי לרופא אלרגיה שביצע לי מבחן טסטים ובבדיקה הכל היה תקין.
טופלתי בכדור טלפסט ואריוס והם אכן עזרו לי בהפחתת הנזלת הכרונית שממנה אני סובל כל החיים אך לא עזרו בכלל בכל מה שקשור למה שהזכרתי למעלה.
אני אציין עוד שאני גם סובל ממעט קשקשים בקרקפת ומאחורי האוזן (ממש מעט) אך אני מטפל בכך באמצעות שמפו נגד קשקשים ואין לי היום שום קשקשים באף מקום.
אני פשוט אובד עצות ולא יודע מה לעשות רופא המשפחה שלי התייאש ממני וחושב שאני ממציא את הדברים או מדמיין בראש לי דברים שלא באמת מתרחשים.
אני רק אציין שגם אם אני ממש קצת מתרגש ישר מתחילה לשרוף לי העין ואיתה כל התסמינים שהזכרתי למעלה.
מה זה יכול להיות ולאן עליי לפנות כדי שאוכל לטפל בבעיה המטרידה הזאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יש לי ? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/06/2011שלום רב,
תבחיני עור שלילים שוללים את האלרגיה,
כדאי לטפל בהתרגשות עם תרופות נגד חרדה והתרגשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על השאלה
גיא02/06/2011איזה חומר בגוף שלי גורם לתופעות הללו ומדוע גם אלו שבסביבתי צריכים לסבול מאותם התסמינים ?
האם יש שם לתופעה הזאת בספרות המדעית ?
האם מדובר בהפרשה בזיעה או מהעור שגורמת לכך ?
אני מקבל טיפול אנטי חרדתי אבל כמו שציינתי גם בהתרגשות מועטה וקלה ביותר התופעות מתרחשות ובעזרת טיפול תרופתי אכן החרדה מרוסנת אך לא לגמרי.
אשמח לקבל תשובה מקצועית בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיה התייחסות לשאלה שלי ?
גיא03/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום הזה מתנהל בצורה גרועה !
גיא10/06/2011אין התייחסות לשאלות בצורה מקצועית ורצינית ולפעמים אין התייחסות בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום הזה מתנהל בצורה גרועה ! - תגובה
ד``ר בן רנר12/06/2011שלום יריב
העובדה שהברור האלרגי לא העלה כל ממצא חיובי שוללת למעשה רקע אלרגי לתלונות שלך .זו הייתה כוונתו של דר' טפליצקי.ין לי כל ספק שיש ממש בהרגשות שלך אבל הן לא בהכרח אלרגיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)