מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פדיקור.בתיה14/03/2013
שלום רב,
לפני מספר ימים עשיתי פדיקור וצר לי לומר מאד התאכזבתי מהביצוע של אותה אחת אשר עשתה לי.
ראשית כל, היא קילפה לי את העור הקשה בכפות הרגלים בקטע של העקב עם סכין גילוח ומכיוון שהיא יותר מידי קילפה היא פצעה אותי במספר מוקדים בעקב של כף הרגל.
יש לי מספר שאלות, מה עושים במצב של סדקים בעקב של כף הרגל ? כמו כן אני יודעת שיש היום שיטה אחרת לקילוף העור בכף הרגל פעם אחת ניסיתי אבל זה לא ממש עובד.
האם לאחר גזירת הציפורניים אמורים לשייף אותן ?
לתשובתכם אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פדיקור. - תגובה
אילנה כסיף14/03/2013ערב טוב בתיה, הצטערתי לקרוא שעברת חוויה כואבת אצל קולגה למקצוע. חשוב לבדוק שיש תעודות הסמכה של משרד העבודה או לפחות של בית ספר ידוע ומוכר. בכל אופן. לאחר גזירת ציפורניים משייפים כדי לעצב את הצורה. בעזרת בלוק עדין מסירים ברק מהציפורניים. לגבי סדקים בכף הרגל: אם העור הקשה נסדק ומדמם יש להמתין שהפצע יגליד ויחלים לפני שמטפלים וחשוב בכל מקרה שיש עור יבש וקשה לעשות פעם בשבוע פילינג ומשייף לכף הרגל ומדי יום לשים קרם רגלים יעודי לעור קשה ולוודא שהקרם נספג במלואו לתוך העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
בתיה15/03/2013בוקר טוב,
תודה רבה על תשובתך המהירה, ברצוני להדגיש כי כאשר הגעתי לעשות פדיקור העור היה יבש וסדוק אך לא דימם, עכשיו מספר מוקדים בכף הרגל מדממים ואילו כאבי טופת.הילדונת אשר עשתה לי את הפדיקור פשוט קילפה את העור עם סכין גילוח וכנראה שעשתה את הפעולה עמוק מידי ללא שום זהירות כאילו שהיא קולפת גזר ולא כף רגל של אישה. אי לכך ברצוני לשאול האם נכון להיום עדיין מקובל להוריד עור יבש עם סכין גילוח ? פעם הייתי אצל מישהי אשר מרחה לי חומר מסויים על כפות הרגליים ולאחר מכן ליפפה סילוטיפ מסביב ולאחר מספר דקות הסירה אותו אך לדאבוני הייתי אומרת ששיטה זו לא יעילה במיוחד.
אודה לך באם תנחי אותי מה לעשות להבא על מנת שמקרה זה לא יחזור על עצמו כלומר האם פדיקור עם סכין או השיטה החדשה מכיון שנראה לי שעור סדוק זה לא משהו שנעלם.
תודה ויום טוב.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך. - תגובה
אילנה כסיף15/03/2013שבת שלום בתיה, לצורך הבהרה: עור יבש ניתן להסיר בעזרת סכינים או מסיר קאלוס(תכשיר להמסת העור) ופילינג. כולם מסירים את העור העודף(דגש על עודף) והיבש. איש מקצוע יודע באיזה מכשיר להשתמש ועד כמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)